5 keer beton in je interieur

Delen


Lees meer in de categorie

Top 5

Meer inspiratie

betonindustrieelinterieuronbewerktruig

9 mei 2014

Beton lijkt op het eerste gezicht nogal koel en industrieel, maar wist je dat beton in je huis ook een heel warm effect kan hebben? Vandaag zetten we de mooiste manieren om beton in je interieur te verwerken op een rijtje. Van enorme betonnen oppervlakken tot kleine beton-gadgets voor je interieur.

In deze luxe keuken verwerkte architect Bob Ronday een betonnen aanrechtblad van maar liefst 8 meter lang. Het aanrechtblad is bewerkt met een speciale coating, zodat het niet meer poreus is.

keuken beton

Handgemaakt krukje met in beton gegoten zitvlak en vintage onderstel. Ook te gebruiken als tafeltje, dit krukje vonden we op Etsy, in de winkel van Taatmaakt uit Rotterdam.

beton krukje

In dit interieur van interieurdesigner Binnenvorm zijn tafels van beton (links) gecombineerd met een visgraathouten vloer, waardoor een stijlvol en warm effect onstaat.

beton kastjes

Een klein detail van beton: deze betonnen theelichtjeshouder geeft een eigentijds en stoer tintje aan je interieur. Ook via Etsy, door het Franse label Alex Homeware. Je vindt hier ook betonnen kaarsenhoudertjes in andere vormen zoals rond en vierkant.

beton theelichtje

Een badkamer waarin beton op een heel warme manier verwerkt is. In deze badkamer heeft stucadoorsbedrijf Picckers gebruik gemaakt van het bijzondere materiaal Beton-Ciré. Beton ciré betekent letterlijk gewreven beton, door het cement te drogen ontstaat een steenachtig soort stuc, dat watervast en sterk is.

badkamer beton cire

Meer zien? Kijk op Walhalla.com/inspiratie voor nog veel meer inspirerende projecten. 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis