5 handige websites voor als je gaat verbouwen

Delen


Lees meer in de categorie

Top 5

Meer inspiratie

aannemerenergie besparenexpertslinksprofessionalsubsidietipsverbouwenvergunningen

14 jul 2014

Als je je huis wilt verbouwen kan je in Nederland niet zomaar beginnen. Er zijn ontelbare eisen en regels op het gebied van veiligheid, milieu en esthetiek. Belangrijke regels, maar als huiseigenaar kan je er soms moe van worden, en door de bomen het bos niet meer zien. Walhalla tipt vijf websites waarmee je makkelijk het overzicht bewaart tijdens je verbouwing. 

1. Subsidie op energiebesparende projecten

Als je verbouwing energiebesparing op gaat leveren (en dat is vaak het geval!), kan je in aanmerking komen voor subsidie van je gemeente of provincie. Ook zijn er allerlei financieringsregelingen van de overheid. Op de website Energiesubsidiewijzer.nl kan je kijken welke subsidies er voor jouw woonplaats beschikbaar zijn.

2. Online vergunningen regelen

Subsidies, vergunningen, het klinkt allemaal zo saai… Als je geen zin hebt om je tijd te steken in deze zaken, doe je er goed aan om een aannemer in de arm te nemen. Een aannemer regelt zo veel mogelijk zaken rond je verbouwing, zodat jij je met de leuke dingen bezig kan houden: inspiratie zoeken, bedenken hoe je je huis het liefste wilt hebben…

Ga je toch zelf aan de slag met het regelen van vergunningen, gebruik dan de website Omgevingsloket om de mogelijkheden voor een vergunning te bekijken. Je kan via deze site zelfs digitaal je vergunningsaanvraag doen. Ook de website Verbouwkompas kan je helpen om na te gaan aan welke eisen je verbouwing moet voldoen en welke mogelijkheden er zijn om veilig en volgens de regels te bouwen.

3. 3D-tekeningen maken

Op de website van Ikea vind je handige 3D-planners waarmee je makkelijk de indeling van je slaapkamer, badkamer of kantoor kunt plannen. Zo kan je zien of de verbouwing die je in je hoofd had ook daadwerkelijk past in de ruimte die beschikbaar is. Je kan allerlei elementen invoegen zoals deuren en ramen, maar ook een bad, douche of radiators. Handig om snel een idee te krijgen van de mogelijkheden.

4. Een vakman vinden

Op Kluswebsite.nl kan je makkelijk en gratis jouw opdracht plaatsen, en offertes ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt. Je vindt op Kluswebsite.nl ook beoordelingen van klanten, en een gratis kredietcheck van de vakman waar je mee gaat werken, zodat je niet het risico loopt dat je aannemer halverwege de opdracht failliet gaat. Ook vind je op Kluswebsite.nl foto’s van eerder uitgevoerde projecten, zodat makkelijk van te voren voorbeelden van het werk kan zien van degene waar je mee in zee gaat.

5. Overzicht houden

De Vereniging Eigen Huis heeft een handige planner gemaakt die je helpt om het overzicht te houden over je verbouwing. Je kan de Verbouwplanner aanvragen via deze link. Deze planner helpt je bij het bepalen van je budget, maar ook bij het nadenken over vergunningen, financiering en verzekeringen.

Inspiratie voor je verbouwing vind je op Walhalla.com. Je vindt op Walhalla ook professionele aannemers, architecten, interieurarchitecten en andere vakmensen. 

Foto: Watervilla door Arkentect


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis