5 redenen om een aannemer in de arm te nemen

Delen


Lees meer in de categorie

Vakmensen

Meer inspiratie

aannemerinterieurprofessionalverbouwen

29 nov 2014

Wanneer je alleen je kozijnen laat schilderen heb je geen aannemer nodig. Maar voor grotere projecten zoals een verbouwing of renovatie, kan je overwegen om een aannemer in te huren. Een aannemer is een professional die het werk verdeelt over verschillende specialisten, van loodgieter tot timmerman. Er zijn veel redenen om met een aannemer samen te werken, vandaag noemen we er vijf.

1. Een strakke en realistische planning

Verbouwen duurt altijd langer dan gepland. Tenminste, dat is het idee dat je krijgt wanneer je op feestjes over verbouwingen praat. Wanneer je met een aannemer werkt, zorgt deze voor een realistische planning, zodat je weet waar je aan toe bent. Als de planning onverhoopt toch uitloopt is het duidelijk wie hiervoor aansprakelijk is.

2. Eén prijs

Een aannemer maakt van te voren een offerte, waarin een eindprijs wordt afgesproken. Zo is het duidelijk hoe veel je gaat betalen, en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

3. Ervaring

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om met een aannemer te werken: een aannemer heeft ervaring met grote projecten. Niet alleen met het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook met het aanvragen van vergunningen heeft een aannemer ervaring. Als je een aannemer kiest die in jouw gemeente werkt, kent deze hoogstwaarschijnlijk de procedures en de punten waar op gelet moet worden.

4. Lagere kosten

Doordat een aannemer met vaste professionals werkt, kan hij lagere prijzen bedingen dan je zelf zou kunnen. Zo verdient hij zichzelf als het ware terug. Doordat een aannemer weet wat de huidige prijzen zijn voor de verschillende onderdelen kan hij een goede prijs onderhandelen.

5. Tijd besparen

De aannemer doet al het regelwerk voor je. Je hebt één aanspreekpunt waar je je wensen aan laat weten, en de rest wordt geregeld. Jij kan dus gewoon verder met je leven, zonder dat je je kostbare tijd moet besteden aan het aansturen van vakmensen.

Vind een aannemer die bij jou past via Walhalla.com


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis