5 redenen om een hovenier in dienst te nemen

Delen


Lees meer in de categorie

Vakmensen

Meer inspiratie

hovenierhoveniersbedrijfTuin

20 nov 2014

Je kan een hovenier inschakelijk om je tuin te onderhouden, maar ook voor alleen de aanleg en het ontwerp van je tuin kan je bij een hovenier terecht. Je denkt misschien dat een hovenier alleen is weggelegd voor mensen met een groot budget, maar een hovenier verdient zichzelf ook terug. In dit artikel 5 redenen om een hovenier in de hand te nemen.  

1. Een hovenier maakt een solide plan

Een hovenier kan je helpen om je tuin zo in te richten dat je er het meeste plezier van hebt. Misschien wil een combinatie van beplanting zodat er in elk seizoen wel iets bloeit, of wil je juist graag een onderhoudsarme tuin. Een hovenier heeft de ervaring en visie die nodig zijn om een degelijk tuinontwerp te maken dat helemaal aan jouw wensen voldoet.

2. Geen geruzie wie de tuin doet

‘Jíj wilde toch zo graag een tuin? Waarom moet ik dan altijd aan het wieden?’ Herkenbaar? Als je het kan betalen, kan je toch veel beter een hovenier in de arm nemen voor je tuin dan telkens weer te kibbelen over wie er de tuin in moet? Laat de hovenier doen waar hij goed in is, en ga samen wat leuks doen in de tijd die je overhoudt.

3. Je tuin is altijd in topconditie

Wanneer je het onderhoud van je tuin uitbesteedt aan een hovenier is je tuin altijd in topconditie. Je maakt geen onnodige kosten doordat je planten of bomen moet vervangen omdat niet de tijd of de kennis had om ze goed te verzorgen. Je tuin ziet er altijd tiptop uit, een hovenier is een vakman: hij weet precies wat er in de tuin moet gebeuren en wanneer.

4. Een hovenier brengt je op ideeën

Een hovenier doet meer dan alleen harken en snoeien. Een goede hovenier denkt mee over je tuinontwerp en komt met creatieve ideeën en bijzondere invalshoeken. Op de inspiratie-pagina van Walhalla.com zie je hier volop voorbeelden van.

5. Je houdt tijd en energie over

De hoeveelheid tijd die het kost om je tuin te onderhouden valt vaak behoorlijk tegen. En dan hebben we het nog niet eens over rugklachten en spierpijn nadat je iets te enthousiast aan het tuinieren bent geslagen. Een hovenier doet het werk graag voor je.

Vind een hovenier bij jou in de buurt 

De tuin op de foto hierboven is van Gernell Hoveniers


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis