5 slaapkamer ideeën die je thuis kan toepassen

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

houtslaapkamertipswastafel

29 jul 2014

Op zoek naar iets nieuws voor in je slaapkamer? In dit artikel vind je vijf ideeën van interieurarchitecten die je ook in je eigen slaapkamer kan toepassen. Het één wat makkelijker dan het ander, we hebben geprobeerd een combinatie te maken van inspirerende en realistische slaapkamer ideeën. 

hangende tv

1. Hangende schermen

Op de foto hierboven is het televisiescherm opgehangen boven het bed. Door het scherm slim te plaatsen loop je weinig risico om je hoofd te stoten, maar kan je toch vanuit je bed televisie kijken. Maar het mooiste aan deze slaapkamer is natuurlijk dat het slaapkamer en badkamer ineen is. Het bad op de voorgrond zie je meteen, en had je al gezien dat er ook een inloopdouche is? Deze slaapkamer is ontworpen door Annelies Schellekens.

slaapkamer ideeen wastafel

2. Wastafel op een zuil

Deze slaapkamer van Buro Boogaarts is om allerlei redenen heel bijzonder. De handgegutste vloer, de op maat gemaakte meubels, maar het bijzonderst is misschien wel de wastafel die op een soort zuil staat. Klik op de foto om meer detailfoto’s van de wastafel te zien. Misschien heb je zelf niet zo’n ruime slaapkamer als deze, maar een losstaande wastafel kost niet zo heel veel ruimte, en geeft wel een heel bijzonder effect.

hangende lamp

3. Hangend nachtlampje

Het lampje naast het bed staat bij de meesten van ons op een nachtkastje, of het hangt aan de muur. Op de foto hierboven zie je bedlampjes die aan het plafond hangen. Simpel maar elegant. Deze slaapkamer is ontworpen door Binnenvorm, en is onderdeel van een interieur met veel bijzondere muurbekleding en een strakke maar warme en gezellige inrichting.

wagonplanken

4. Een plaat achter het bed

Eigenlijk is alleen het bed op deze foto van een Walhalla-vakman (meubelmaker Signed Interieur), maar de combinatie van bed en muurdecoratie pakt zo mooi uit dat we hem toch in het lijstje hebben gezet. Het bed is gemaakt van wagonplanken van verweerd eiken. Als je op de foto klikt zie je detailfoto’s van de bedpoten, de planken zijn geschaaft en gelakt, maar je blijft sporen zien van een eerder leven.

ladder slaapkamer ideeen

5. Decoratieve ladder

Het is op de foto niet te zien of de trap in dit grachtenpand functioneel is, of alleen decoratief. Ook in woonbladen zie je steeds vaker dat ladders gebruikt worden als decoratie, handdoekenrek of boekensteun. Deze slaapkamer is ontworpen door Buro Bogaarts, op de achtergrond zie je nog net de walk in-closet die bij de slaapkamer hoort.

Geïnspireerd? Op Walhalla.com/inspiratie vind je nog veel meer interieurfoto’s: naast slaapkamer ideeën ook tuinen, badkamers en zelfs zwembaden. 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis