5 tips om de juiste aannemer te kiezen

Delen


Lees meer in de categorie

Vakmensen

Meer inspiratie

aannemerprofessionaltipsverbouwen

27 mei 2014

Een slechte aannemer: erger kan het bijna niet. Iedereen kent wel de horrorverhalen over mislukte en uit de hand gelopen verbouwingen. Een ervaren en betrouwbare aannemer is goud waard, en kan veel stress en teleurstelling voorkomen. Vijf dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een aannemer. 

1. Ervaring

Natuurlijk probeer je een aannemer te vinden die ervaring heeft met het soort project dat je wilt laten uitvoeren. Let hierbij niet alleen op de technische details. Wanneer je een vergunning of subsidies wilt aanvragen kan het ook handig zijn als je aannemer bekend is met de gemeente waar je gaat bouwen.

2. Referenties

Je kan een aannemer gerust vragen om referenties. Een goede aannemer kan je het nummer geven van tevreden klanten, zodat je ook van anderen kan horen wat hun ervaringen zijn. Misschien mag je zelfs komen kijken hoe het project is uitgevoerd. Vraag ook in je omgeving of mensen ervaring hebben met de aannemer die je op het oog hebt.

3. Let op de prijs

De prijs zou niet leidend moeten zijn bij het vinden van een aannemer, toch is het altijd goed om verschillende offertes aan te vragen. Zo heb je een sterkere onderhandelingspositie. Let erop dat je van te voren duidelijk afspreekt dat de offerte gratis en vrijblijvend is.

4. Certificering

Er zijn verschillende keurmerken en certificeringen waar een aannemer aan kan voldoen. Het VCA-certificaat geeft aan dat een aannemer weet hoe hij veilig en zonder gevaar voor gezondheid en milieu kan bouwen. Op de website van VCA kan je opzoeken of een aannemer dit certificaat heeft. Het BouwGarant-keurmerk staat voor kwaliteit en deskundigheid, en aannemers die bij dit keurmerk aangesloten zijn kunnen gebruik maken van de geschillencommissie, waardoor onverhoopte onenigheid snel opgelost kan worden. Bovendien geeft BouwGarant bepaalde garanties wanneer de aannemer failliet gaat of wanneer het project ineens duurder is dan gepland. Op Bouwgarant.nl vind je een overzicht van aangesloten aannemers.

5. Volg je gevoel

Misschien wel het belangrijkste: volg je gevoel. Het bouwen of verbouwen van je huis is een heel persoonlijk project, en je zult intensief moeten samenwerken met de aannemer. Dit gaat het beste wanneer je een goede klik’ voelt met de aannemer.

Op Walhalla.com vind je foto’s van het werk van aannemers bij jou in de buurt. Gebruik de zoekfunctie om een beeld te krijgen van het werk van verschillende aannemers. 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis