5 tips voor een kleine eetkamer

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

eetkamerkleine ruimte

22 sep 2015

In dit artikel laten we vijf manieren zien waarop je meer ruimte kan creeëren in een kleine eetkamer of een kleine eethoek. 

Eetkamer verlichting

Simpele verlichting

Boven de eettafel hangt vaak een grote lamp of kroonluchter, maar in een kleine ruimte kan je er ook voor kiezen om subtielere verlichting te gebruiken. Denk aan spots in het plafond, of een staande lamp zoals op de foto hierboven van WJ Projects. Bij zo’n staande lamp moet je rekening houden met de looproute, zodat je niet om de lamp heen hoeft te lopen.

Bankje in eetkamer

Bankje bij de eettafel

Een heel slimme oplossing voor ruimtegebrek in de eetkamer is een bankje tegen de muur. Een bank neemt veel minder ruimte in dan stoelen, omdat stoelen ruimte nodig hebben om naar achteren te schuiven. Op een bank kan je bovendien meer mensen kwijt dan op stoelen, omdat je dichter tegen elkaar aan kan schuiven als dat nodig is (bijvoorbeeld op een druk feestje). Deze eetkamer is ontworpen door BINNENVORM.

Eettafel wit

Eén kleur

Hoe minder kleuren je gebruikt in je eetruimte, hoe rustiger het lijkt. Op de foto hierboven van Cube Architecten zie je een eettafel die precies bij de stoelen past, zowel de kleur als de vorm. Zo lijkt het één meubel, in plaats van vijf meubels. Een ronde tafel kan handig zijn als je regelmatig gasten hebt: er past altijd wel een extra stoel tussen.

Eetkamer verlengd aanrecht

Verlengd kookeiland

Op de foto hierboven van Bob Architectuur zie je hoe het kookeiland is doorgetrokken naar een eettafel/bar. Een handige oplossing als je weinig ruimte hebt. Let er wel op dat je aan beide kanten van de bar ruimte hebt voor stoelen, zodat je tegenover elkaar kan zitten als je eet. Wel zo gezellig.

 

Eetkamerstoelen

Lichte stoelen

Om de eetkamer groter te laten lijken kan je het beste kiezen voor lichte stoelen, dan voor massieve stoelen met grote leuningen en een stoffen hoes. Hoe smaller het frame, hoe beter. Als het in je stijl past kan je zelfs kiezen voor stoelen van doorzichtig plastic, zodat je stoelen bijna onzichtbaar zijn.

Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis