5 tuin ideeën die je makkelijk thuis kan toepassen

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

buitengroeninspiratielandelijkTuinzwembad

4 aug 2014

Op zoek naar inspiratie voor je tuin? Op Walhalla.com vind je tuinen die ontworpen en uitgevoerd zijn door vakmensen, grote en strakke tuinen, wellness-tuinen met zwembad en overdadige bloementuinen. In dit artikel laten we vijf manieren zien waarop je de ideeën van professionals kan toepassen in je eigen tuin. bloempot groot tuin ideeen

1. Grote bloempot

We schreven al eerder over XXL-bloempotten in huis, maar ook in de tuin geeft een enorme bloempot een eigentijdse touch. Kies voor een bloempot met kleine bloemen zoals op de foto hierboven, of voor een grote plant of palmboom zoals in dit tuinontwerp van Bob Manders.

indiaan tuin ideeen

2. Een indiaan in je tuin

De meeste tuinen die je op Walhalla.com ziet zijn keurig aangelegd, stijlvol, chique… Maar soms ook een beetje saai. Een speels element zorgt voor leven in je tuin, zoals deze indiaan die op de uitkijk staat. In een andere tuin van Versteegh design wordt een surfboard gebruikt om de tuin een vrolijk tintje te geven.

tuinposter ideeen

3. Buitenposters

Je kan op steeds meer plekken grote posters van canvas of zeildoek bestellen. Hiermee kan je zelfs in je tuin prints of foto’s ophangen, waardoor je je tuin een persoonlijk tintje kan geven. Let er wel op dat je voldoende ruimte hebt om de prints tot hun recht te laten komen, als je er eigenlijk de ruimte niet voor hebt kan je je schutting of buitenmuur beter leeg laten. De tuin op de foto is een ontwerp van M Studio Binnenhuisarchitectuur.

tuin ideeen beelden

4. Beelden

Bronzen beelden geven je tuin een persoonlijk tintje, en geven je tuin een klassieke uitstraling. Een beeld is vaak niet goedkoop, maar een goede investering, waar je bovendien elke dag plezier van hebt. De tuin op de foto hierboven is ontworpen door Groengroep Hovenier.

zebrapad

5. Een zebrapad door je tuin

In de villatuin van Buytengewoon Hovenier die je hierboven op de foto ziet, is een paadje door het gras gemaakt met rechthoekige tegels. Simpel maar stijlvol. In deze tuin zijn opvallend veel rechte vormen gebruikt, zowel in de tuin als in het meubilair.

Meer tuininspiratie? Op Walhalla.com vind je foto’s van tuinen, zwembaden, interieurs en architectuur. 

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis