Woonboot: de 5 mooiste van Walhalla.com

Delen


Lees meer in de categorie

Top 5

Meer inspiratie

architectbuitenglashoutinbouwmosstaalwaterwoonboot

6 okt 2014

Een woonboot, wie droomt er niet van? Een woonboot is uniek, je voelt je vrij en je bent lekker dicht bij de natuur. Toch heeft een woonboot ook een aantal nadelen: weinig privacy, weinig ruimte… De vakmensen van Walhalla.com hebben hier inventieve oplossingen voor bedacht: kijk mee naar de 5 mooiste woonboten op Walhalla.com.

woontboot hout

1. Houten latten

Deze watervilla is een uniek ontwerp van architectenbureau Studio Prototype. Door de manier waarop het hout is gebruikt komt er heel veel daglicht binnen op de boot, terwijl de bewoners toch hun privacy houden. Sommige delen van het hout kunnen zelfs naar behoefte open of dicht gezet worden, zodat de bewoners de verhouding licht/privacy kunnen afstemmen op de behoeften van het moment.

watervilla dak

2. Licht door het dak

In deze woonboot heeft Arkentect het dak zo ontworpen dat er door een brede spleet licht invalt. Ook is er gebruik gemaakt van een deels glazen vloer om zo veel mogelijk zonlicht binnen te laten. Verder zijn er in dit ontwerp verrijdbare houten schermen gebruikt om de privacy te waarborgen.

woonboot inbouw

3. Efficiënt inbouwen

De foto hierboven doet eigenlijk geen recht aan de woonboot: het ontwerp van Kodde Architecten is gemaakt van glas en staal, en heeft net als de eerste woonboot in dit lijstje slimme oplossingen om licht binnen te laten zonder verlies van privacy. Wat je wel goed ziet op de foto is dat er heel efficiënt kasten en apparatuur zijn ingebouwd, zodat de ruimte optimaal gebruikt wordt.

woonboot steen

4. Stenen woonboot

Na een houten watervilla en één van glas en staal zien we hier een woonboot die is afgewerkt met leisteen. Het is een dunne laag steen die bijna als een soort dakpannen op de boot is aangebracht, waardoor de woonboot echt op een huis lijkt en een gezellige uitstraling krijgt. Ook bij deze boot heeft architect Arkentect slimme oplossingen bedacht om privacy te garanderen en licht binnen te laten, let vooral op de glazen ‘stuurhut’ bovenin de boot.

mosdak woonboot

5. Mosdak

Deze watervilla van Arkentect heeft een dak dat bedekt is met mos: zo blijft de woonboot in de zomer lekker koel. Binnen in de woonboot zijn veel ruimtes open gelaten, waardoor de villa ruim aanvoelt. Ook is er hier weer slim gebruik gemaakt van inbouw, zowel voor kasten als voor apparatuur.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis