6x je interieur vernieuwen zonder veel geld uit te geven

Delen


Lees meer in de categorie

Tips van experts

Meer inspiratie

budgetherfst

23 sep 2015

Zin om je huis gezelliger te maken, maar geen zin om veel geld uit te geven? In dit artikel laten we 7 manieren zien om low budget je interieur te vernieuwen. 

Kleur op de muur

Kleur op de muur

Wel tijd, weinig geld? Geef één van je muren een ander kleurtje. Het gevaar is wel dat je na het verven ook nieuwe kussentjes op de bank wil, en het liefst een nieuw vloerkleed… Dit interieur van Doret schulkes heeft een petrolblauwe accentmuur, op de andere foto’s zie je dat de meeste andere muren wit zijn gelaten.

Behang

Behang

Zo mooi deze serre met planten-behang, ontworpen door BINNENVORM.

Kussens

Kussens en plaids

Goedkoop en gezellig: vervang de kussens op je bank door frisse exemplaren, of koop een lekker warm nieuw plaid om je woonkamer gezelliger te maken. Op de foto hierboven zie je een ontwerp van Mabella Artisans
Twee-onder-n-kap-woning-2219-slider

Licht

Kijk eens goed naar de verlichting in huis: kan je nog ergens iets verbeteren? Goede verlichting is een subtiele en effectieve manier om je huis gezelliger te maken. Op de foto hierboven, van Interieurarchitect.nl zie je dat je niet per se opvallende lampen hoeft te gebruiken. In ons artikel over het maken van een lichtplan vind je meer tips over verlichting in huis.

 

Deurknoppen

Deurknoppen

Nog een detail dat veel verschil maakt: kijk eens naar je deurknoppen en de knoppen aan je kastjes. Vooral knoppen voor kastjes zijn niet duur, en kunnen een heel nieuwe look aan je meubel geven. Foto: De Appelboom.

Opgeruimd

Schoonmaken en opruimen

Goedkoper wordt het niet: een interieur dat goed schoon en opgeruimd is voelt veel gezelliger aan dan een rommelige kamer. Begin dus eens met een grote schoonmaak- en opruimronde, en probeer eens wat items weg te halen, in plaats van steeds nieuwe items toe te voegen. Foto: FASE13.

Vaas met takken

Haal de natuur in huis

Nu het herfst is liggen er overal takken en herfstbladeren, mooi om in een vaas in huis te zetten. Let er wel op dat takken helemaal droog moeten zijn voordat je ze kan neerzetten, je kan takken uit het bos het beste eerst op de verwarming laten drogen. Het interieur op deze foto is ontworpen door De Appelboom.

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis