De 6 mooiste make-overs

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

architectmake-oververbouwen

15 dec 2014

Iedereen houdt van voor- en na-foto’s. Voor en na het dieet, voor en na de make-over, heerlijk. Ook huizen kunnen enorm opknappen van een vakkundige make-over: in deze blogpost laten we zes huizen zien die door een architect zijn verbeterd. Lang niet altijd grote ingrepen, maar elke keer een groot verschil. Van afgeleefd en nét een beetje uit de tijd naar fris en modern door kleine maar vakkundig aangebrachte aanpassingen. Alle foto’s komen uit het portfolio van SeC Architecten

voor en na 1

Op de voor-foto zie je een soort schuur, rommelig, muf en niet erg ruim. Niet bepaald een plek waar je aan denkt als je denkt aan een galerie of gezinswoning. Op de tweede foto zie je een prettig en licht huis, met authentieke details en strak afgewerkt. De schuur is omgebouwd tot woonhuis en galerie, bekijk alle foto’s hier.

flat voor en na

Op de foto hierboven zie je de kracht van details. Links een wat gedateerde flat, niet echt lelijk maar ook niet bijzonder aantrekkelijk. Rechts dezelfde flat, maar door een paar kleine aanpassingen oogt de flat fris en eigentijds.

schuurdeur

Een boerenschuur die omgebouwd is tot een woning, met veel prachtige details. De schuur werd voorheen alleen voor opslag gebruikt, maar na de verbouwing zijn er drie grote woonruimtes, en een verdieping met een badkamer, inloopkast en slaapkamer. Net als bij de schuur op de eerste foto zijn er details behouden, zoals de bakstenen boog in de huiskamer. Ook de deuren van de schuur zijn blijven staan, ze staan alleen nu altijd open.

jaren 70

Een architect is soms net een tijdmachinebouwer: de twee foto’s hierboven zijn een rechtstreekse reis van de jaren ’70 naar nu.

toilet voor en na

Deze metamorfose is met stip de meest extreme: dezelfde ruimte, maar een wereld van verschil. Van rommelig en oud naar superstrak. Ook de andere foto’s van dit project zijn interessant: er zijn soms best veel authentieke details gebleven, maar toch ziet de woning er totaal anders uit dan voor de verbouwing.

voor na muren

Op deze foto kan je goed zien wat het effect is van strakke witte muren. Op de eerste foto zijn de muren niet perse storend of uit de tijd, maar op de tweede foto zie je hoe het huis opknapt van de gladde muren. Ook op de andere foto’s van dit project zie je hoe veel ruimer een huis kan ogen door meer delen wit te schilderen.

Deze projecten komen allemaal uit het portfolio van SeC architecten, bekijk hun profielpagina voor nog meer foto’s en make-overs. 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis