7x een bar in de keuken

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

barkeuken

17 sep 2015

Een bar in de keuken neemt bijna geen ruimte in, doordat je het oppervlak meestal ook als aanrecht kan gebruiken. In dit artikel laten we 7 heel verschillende keukens zien met een bar. 

Bar van marmer

Bar van marmer

Je zou het niet zeggen, maar deze keuken van Kodde Architecten staat in een oud herenpand dat helemaal gerenoveerd is. Het aanrechtblad is van massief marmer, wat tegelijk een moderne en klassieke uitstraling geeft. Aan de zijkant van de bar is ruimte voor kookboeken en tijdschriften, zodat je ook aan de bar kan zitten lezen.

Minimalistische bar

Mininimalistische bar

Deze keuken is bijna helemaal wit, met overal inbouwkasten voor een minimalistische uitstraling. Doordat de inrichting extreem rustig is krijgen de design barkrukken van Magis en de bijzondere houten trap alle aandacht. Het ontwerp is van Versteegh Design, een ontwerpbureau met veel uitbundige en luxe interieurs, maar een aantal strakke en minimalistische projecten zoals dit.

Bar met gekleurde krukken

Fifties bar

Dit interieur is ontworpen door BINNENVORM. De wens van de klant was om de jaren ’50 stijl van het interieur te behouden, op een eigentijdse manier. Door de kleuren en vormen zie je nog steeds de jaren ’50 in deze keuken, ook op de andere foto’s van het interieur zie je dit heel duidelijk.

Mini-bar

Mini-bar

In deze keuken is een heel smal barretje gemaakt langs de zijmuur, met smalle barkrukken die netjes onder de bar passen. Zo zie je dat voor een bar echt niet veel ruimte nodig is. Over de plek van deze bar is ook nagedacht, als je zit te ontbijten kan je aan twee kanten uit het raam kijken. Ontwerp: Piet-Jan van den Kommer.

Houten bar met leren krukken

Klassieke bar

Bij een bar in de keuken denk je al snel aan een hip en industrieel interieur, maar deze keuken laat zien dat een bar ook goed past in een klassiekere inrichting. Ontwerp: Bob Architectuur.

Houten barHouten bar

Deze bar is als het ware aan de keuken gebouwd, en hoger dan de meeste andere bars. Doordat de bar van hout is vormt het een soort scheiding tussen de keuken en de rest van het interieur, en doordat de bar hoger is dan het aanrecht kijk je vanuit de woonkamer niet tegen de vuile vaat aan. Ontwerp: Keukenleven.

Meer zien?

Kijk op Walhalla.com/inspiratie/keuken voor meer bijzondere keukens

Op ons Pinterest-board hebben we de foto’s van keukens met een bar verzameld


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis