Badkamer verbouwen: 4 keer inspiratie

Delen


Lees meer in de categorie

Verbouwen

Meer inspiratie

badkamerinbouwinspiratieinterieurwellness

4 jul 2014

Het maken van plannen is misschien wel de leukste fase van je badkamer verbouwen. Daarna komen fases waarin je in de troep zit, misschien zelfs bij de buren moet douchen en als je pech hebt de fase waarin de verbouwing allang af had moeten zijn, maar je nog steeds bij de buren doucht. Een goede aannemer kan overigens helpen om dit soort problemen te voorkomen. In dit artikel vijf verschillende badkamers om je te inspireren als je plannen maakt om je badkamer te verbouwen. 

badkamer verbouwen zwevende kast

1. Zwevende kasten

Een zwevend toilet zie je steeds vaker, en is heel makkelijk schoon te houden. Combineer zo’n toilet met zwevende kasten, en je bent nóg sneller klaar met het schoonhouden van je badkamer. Op de foto hierboven is een zwevende kast ontworpen door Piet Jan van den Kommer, wat ook opvallend is aan deze badkamer is de houten vloer.

badkamer verbouwen wharf

2. Muur en vloer in hetzelfde materiaal

In de badkamer hierboven lopen de tegels op de vloer door op de muur. Als je het hele project bekijkt zie je dat dezelfde tegels ook in de keuken zijn gebruikt. Een subtiele manier om eenheid in je interieur te brengen. Dit project is uitgevoerd door BO6 Architecten.

badkamer verbouwen inbouwkast

3. Inbouwen

Hoe meer je inbouwt, hoe mooier het wordt. In deze badkamer is niet alleen het bad ingebouwd, er is in de inbouw ook weer een kast ingebouwd. Het ontwerp is van Annelies Schellekens, naast het ingebouwde bad heeft Annelies ook een geweldig mozaïek ontworpen in de badkamer, en gekozen voor heel veel wit in de rest van het interieur.

badkamer verbouwen doorloop

4. Een open badkamer

Traditioneel is de badkamer een afgesloten ruimte, maar je kan er ook voor kiezen om je badkamer door te laten lopen in je slaapkamer, of zelfs je badkamer over te laten gaan in een gang. Zo lijkt de ruimte groter en is je huis prettig om in te wonen, doordat je je makkelijk door de ruimtes begeeft. Het project op de foto is van Binnenvorm.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis