Boekenkast-inspiratie

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

boekenkastinbouwInterieurarchitectwitwoonkamer

25 aug 2015

In dit artikel laten we de mooiste boekenkasten van Walhalla.com zien. Grote boekenkasten waarin ruimte is voor een uitgebreide boekencollectie, maar ook een klein kamertje dat slim is verbouwd tot leeskamer. 

Internationaal-interieur boekenkastBoeken en souvenirs

Deze zwevende boekenkast is onderdeel van een interieur dat is ontworpen door Doret Schulkes. De bewoners hebben veel gereisd, en er leek in hun huis te weinig ruimte voor alle souvenirs. De souvenirs hebben in het nieuwe ontwerp een plek gekregen tussen de boeken, waardoor de ruimte opgeruimd en overzichtelijk is. De reactie van de vrouw des huizes: ‘Door ogenschijnlijk kleine aanpassingen is een verbluffend resultaat bereikt. De woonkamer straalt rust en ruimte uit. De keuken heeft een mooie strakke designlook. Precies wat we zochten!’. Op de andere foto’s van het interieur zie je dat ook in de keuken ruimte is gemaakt voor boeken. Onder het aanrecht is een nis waarin kookboeken kunnen worden opgeborgen.

Vaste boekenkast

Vaste kast

Deze boekenkast is volledig geïntegreerd in het interieur, het ontwerp is van Kodde Architecten. Doordat de kast niet helemaal doorloopt tot de grond lijkt deze minder massief. Door het witte vlak aan de rechterkant ziet het geheel er rustig uit, terwijl de kast toch plaats biedt voor veel boeken.

Leeskamer

Leeskamer

Om te lezen heb je weinig ruimte nodig. Deze leeskamer is door Studio Kuin ontworpen in een kamer die als slaapkamer wel erg klein zou zijn. Op de andere foto’s zie je dat de kamer uitkijkt op een tuin met prachtig bloeiende bomen. Tegen de andere zijmuur van de kamer is ook een kast boekenkast gebouwd, niet helemaal tot de grond, zodat de ruimte niet helemaal vol met boeken staat.

Boekenkast zwart

Boeken en kunst

De meest unieke boekenkast in dit rijtje zie je hierboven. Geen kast voor boekenwurmen, want er kunnen niet zo veel boeken in als in de andere kasten, maar de boeken die er in staan krijgen wel alle ruimte. Het bijzondere is dat de kast kan draaien, als de kast open staat valt het licht naar binnen, en dicht doet de kast bijna aan een museum denken. Op de andere foto’s zie je de kast in ‘dichte’ stand. Als je goed kijkt zie je dat er behalve boeken ook ingelijste afbeeldingen in de kast staan. Een boekenkast met fotolijstjes dus, maar door het ontwerp van Bob Manders is de uitstraling van de kast allesbehalve kneuterig.

Meer interieur inspiratie? Ga naar Walhalla.com/inspiratie, of bekijk ons Pinterest-board met nog veel meer bijzondere boekenkasten.

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis