Buiten zitten: zes bijzondere terrassen

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

groenstadstuinterras

30 mrt 2015

Het is lente! Nog even en we kunnen weer buiten eten, werken of een dutje doen. In dit artikel zes bijzondere terrassen van Walhalla.com. Een terras op de eerste verdieping, een terras met beamer en dolby surround, en nog meer bijzondere terrassen. 

schemerlamp tuin

Schemerlamp

Tuinstoelen en -tafels kenden we al, maar op de foto hierboven staat zelfs een schemerlamp op het terras. Deze tuin is ontworpen door Stoop Tuinen. De tuin staat vol met kunst, heeft bolvormige struiken in verschillende formaten, en een levensgroot schaakspel.

terras tv

Terras met TV

Deze tuin gaat nog een stapje verder: niet alleen een barbecue en grote loungebanken, dit terras heeft ook een Sonos-audiosysteem, een TV en een beamer. Het terras is door Stoop Tuinen zo ontworpen dat de meubels en electronica buiten kunnen blijven staan, zonder dat het terras teveel wordt afgesloten door de muren en de overkapping. Het terras is onderdeel van een grote tuin,met een voetbalveld, en schommels boven een zwembad (!).

zitkuil

Zitkuil

Deze enorme zitkuil is ontworpen en uitgevoerd door choc studio, als onderdeel van een complete interieur- en tuininrichting. ‘Sophisticated met een vleugje weelde’, noemen ze het zelf. De zitkuil is heel diep, waardoor je ook met koud weer warm zit. Bekijk ook de andere foto’s van dit waanzinnige project.

terras gezellig

Chique steentjes

Dit Amsterdamse terras is gezellig knus en makkelijk te onderhouden. Hovenier Gardinero bestraatte de tuin opnieuw, liet een paar plantvakken staan, en een heleboel planten in potten. Het terras is een tikje rommeliger dan de andere terrassen op de foto’s, maar door de bijzondere betegeling ziet het terras er toch verzorgd en gezellig uit.

stadsterras

Out of the box

Dat een terras niet altijd op de begane grond hoeft te zijn, bewijst dit project van Conny Deerenberg. Eigenlijk moet je alle foto’s zien om een compleet beeld te krijgen: een buitenkeuken en serre met stalen deuren, verbonden door een bijzonder looppad met veel groen en zelfs water.

 

Meer interieur-inspiratie? Blader door alle foto’s op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis