De kleuren van 2015

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

interieurkleurlentetrend

9 mrt 2015

Benieuwd naar de kleurtrends voor het komende seizoen? In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje. De afgelopen jaren waren koele blauw- en groentinten in de mode. Voor 2015 denken experts aan warme en matte tinten, die goed combineren met natuurlijke materialen. 

flexa kleuren 2015

1. Flexa: koper oranje

Het Nederlandse merk Flexa heeft de kleur koper oranje uitgeroepen tot kleur van het jaar 2015. Deze kleur combineert goed met rozetinten en wit, maar ook met goud, hout en leer. De kleur doet denken aan klei, maar ook aan huidskleuren en sepia. Een rustige kleur, net als de andere trendkleuren voor 2015.

sigma kleuren 2015

2. Sigma: blue paisley

Verffabrikant Sigma kiest voor het komende seizoen voor de kleur Blue Paisley (links op de afbeelding hierboven). Dit is een donkerblauwe kleur die goed combineert met goudgeel, of met grijs- en wittinten. Sigma heeft nog veel meer paletten gemaakt voor 2015, een palet met rustgevende en minimalistische kleuren, een palet met natuur- en aardetinten, en een exotisch palet met extreem koele en extreem warme kleuren. Bekijk de Sigma-brochure met een uitgebreide beschrijving van de kleurtrends op de website van Sigma (pdf).

pantone kleuren 2015 marsala

3. Pantone: Marsala

De kleur die het internationale kleurcoderingsbedrijf Pantone heeft gekozen, is een diep wijnrode kleur die Marsala genoemd wordt. Volgens het invloedrijke Pantone wordt dit dé kleur voor 2015. Pantone combineert Marsala met verschillende blauwtinten, maar ook met koper, groen en roomwit. Marsala komt goed tot zijn recht in materialen met een bijzondere textuur, zoals tapijt, gordijnen of meubelstoffen.

benjamin moore kleuren 2015

4. Benjamin Moore: Guilford Green

De Amerikaanse verffabrikant Benjamin Moore kiest uit het aanbod van 3.500 kleuren de tint Guilford Green voor 2015. Een bijna onopvallende zilverachtige groene tint die makkelijk te combineren is. In de andere paletten van Benjamin Moore zien we warme en matte kleuren, een bessenrood die aan Marsala doet denken. Ook veel blauw, en in plaats van koper-oranje zien we  rood/paarse fruittinten die aan pruimen en framboos doen denken.

Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie

 

Het interieur op de foto boven dit artikel is ontworpen door WJ Architecten.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis