De leukste webshops voor industriële meubels

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie


22 jul 2015

In dit artikel laten we onze favoriete webshops voor industriële meubels zien. Deze winkels gaan in de verste uithoeken enop zoek naar oude fabrieken, ziekenhuizen en spoorwegen, om bijzondere onderdelen te vinden die ze kunnen gebruiken voor hun meubels. 

Tafel industrieel

1. Coelhouse

Coelhouse verzamelt industriële meubels, en maakt zelf meubels van oude onderdelen. Bijvoorbeeld een tafel van metalen brugdelen uit de Belgische mijnstreek Mons. Bij Coelhouse vind je ook veel industriële lampen en veel unieke woonaccesoires, niet alleen industrieel maar ook meer landelijke en brocante items.

klapstoelen

2. Home at Home

Op zoek naar industriële meubels kom je vaak op wat rauwere webshops terecht. Een uitzondering daarop is Home at Home, een webshop met verschillende woonstijlen, waaronder industrieël. Je vindt bij Home at Home zowel vintage als nieuwe meubels en accesoires, zoals deze vintage klapstoelen in khaki en zwart.

Licht letters industrieel

3. Landzicht Houtsberg

De webshop van Landzicht Houtsberg heeft maar liefst 8000 industriële lampen op voorraad. Hier kan je eindeloos rondkijken, en bijzondere items vinden zoals operatielampen of enorme theater spots. De foto’s van grote bergen met industriële lampen die de medewerkers van Landzicht Houtsberg hebben verzameld zijn verbazend. Onze favoriet: de XL lichtletters op de foto hierboven, afkomstig uit een Slowaakse fabriek. Als je goed kijkt naar de kasten op de achtergrond zie je dat deze letters echt enorm zijn.

Industriele theaterlamp

4. Oldwood

In de webshop van Oldwood moet je even zoeken, maar dan vind je de mooiste industriële vondsten. Oude houten legerkisten, grote industriële klokken, en de grote theaterlamp op de foto hierboven. Ook heeft Oldwood allerlei vintage technische apparatuur zoals een electrostatische generator en een ampere meter, gaaf als eye catcher in je interieur.

verstelbaar onderstel industrieel

5. DT-69

De tafels van DT69 worden met de hand gemaakt, met als onderstel industriële elementen. Sommige onderstellen komen uit oude fabrieken, anderen worden speciaal gemaakt. Het hout is zowel nieuw hout als oud hout uit Frankrijk. Er zijn verschillende tafels direct te koop, en je kan ook een tafel op maat laten maken met een onderstel naar keuze. Op de foto hierboven zie je een tafel met een oud verstelbaar fabrieksonderstel van gietijzer.

Meer industriële wooninspiratie? Bekijk onze Pinterest-boards


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis