Een moestuin in je interieur: 4 stijlvolle ideeën

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

groenmoestuintrend

12 mrt 2015

Het lijkt wel of heel Nederland aan het moestuinieren is geslagen. Maar wat als je alleen een balkon hebt, of zelfs dat niet? Je kan de hoogte in gaan met verticaal tuinieren, maar is dat wel zo verstandig? In dit artikel geven we vier suggesties voor een stijlvolle moestuin. 

We vroegen tuinarchitect Gert Jan Schouwenaar van Stoop Tuinen om advies over verticaal tuinieren, en hij reageert kritisch: ‘Verticaal tuinieren is niet helemaal mijn ding. Je vergeet één keer om water te geven en de planten zijn meteen verdroogd. Als je er toch voor kiest om een verticale tuin aan te leggen, zorg dan voor een goed bewateringssysteem.’.

Florafelt-Vertical-Garden-Install

Florafelt

Florafelt is een Australisch systeem voor verticaal tuinieren. Deze vilten zak wordt met de hand gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het materiaal is ademend en laat water door, hierdoor loopt teveel water makkelijk weg. Als je het systeem binnen wil gebruiken zijn er onderdelen die het lekkende water opvangen.

eetbare wand AH moestuin

De Eetbare Wand

De Eetbare Wand is een simpel systeem dat ook is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Dit systeem heeft een irrigatiesysteem, zoals tuinarchitect Gert Jan Schouwenaar aanraadt. Het systeem kan aan een kraan kan worden vastgemaakt, zo loop je veel minder risico op een uitgedroogde moestuin. Deze wand is verkrijgbaar in simpel zwart plastic, of met een aluminium frame.

urban grow kweektafel AH moestuin

Kweektafel

Het merk Royal Well maakt stijlvolle tuinmeubelen, waaronder deze eikenhouten kweektafel, de Urban Grow. Met iets meer dan een vierkante meter past deze kweektafel op de meeste balkons. Voor de echt fanatieke moestuinier zou je deze tafel ook binnen kunnen plaatsen.

kweekgoot

Kweekgoot

Ook van het merk Royal Well: een serie kweektafels en -goten van alumninium met een zwarte coating. Deze goten bevestig je aan een muur of in een kas, zo kan je een ideale werkhoogte voor jezelf bepalen.

Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis