De mooiste lofts op Walhalla.com

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

historischindustrieelinterieurverbouwen

27 jan 2015

Veel mensen dromen ervan om in een loft te wonen. Een oude fabrieksruimte helemaal ombouwen tot je eigen plekje. In dit blog laten we de mooiste lofts zien die de vakmensen van Walhalla.com ontworpen en gebouwd hebben.

Dit pakhuis in Amsterdam is door CUBE Architecten compleet verbouwd tot een licht woonhuis. Vroeger werd de ruimte gebruikt voor opslag, nu is het een luxe woning. De houten vloer is bewaard gebleven, en de stenen muren zijn bijna allemaal wit geverfd. loft pakhuis brouwersgracht

Het meest bijzondere aan deze loft is de badkamer: deze is gebouwd met glazen blokken en staat los in de ruimte. Als je door de andere foto’s van het project bladert zie je dat bijna de hele woning wit is, zowel de muren, plafonds als de keuken.

loft badkamer

De woning hieronder was vanaf 1900 een fabriekshal in Driebergen. Het plafond is op het hoogste punt meer dan 6 meter hoog. De ruimte is door BO6 Architecten omgetoverd tot een lichte en ruime woning.

loft fabriekshal

Van buiten ziet het gebouw er nog uit zoals vroeger, een groot contrast met het interieur! Bekijk ook de andere foto’s: een prachtige witte keuken met houten kastdeuren, een bijzondere gele muur en vooral heel veel ruimte

loft buiten

Lofts hebben vaak een bijzondere indeling, vandaar dat er echt een vakman (of -vrouw) nodig is om er een kloppend interieur van te maken. Op de foto hieronder zie je een badkamer met een houten vloer en zonder tegels: heel anders dan we gewend zijn, maar zeker niet minder mooi.

badkamer loft

Ook in de keuken is dit loft anders dan anders: een groot wit vlak doorsnijdt de ruimte, maar zorgt ook voor lichtinval via het dak. Dit interieur is ontworpen door Door Interieur Designer.

keuken loft

Dit loft is gebouwd op een zolder, en minder groot dan de woningen hierboven. Je ziet duidelijk wat een loft zo bijzonder maakt: verschillende ruimtes zijn met elkaar gecombineerd, en de muren zijn zo veel mogelijk open. Het interieur is ontworpen door CUBE Architecten.

loft zolderMeer interieur-inspiratie? Blader door de foto’s op Walhalla.com

 

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis