De perfecte studeerkamer

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

kantoorstudeerkamerwerkplek

10 apr 2015

Hoe ziet de perfecte studeerkamer eruit? In dit artikel leggen we uit waarom TL-verlichting op je studeerkamer geen slecht idee is, en waarom het voor veel mensen handig is om één van de wanden leeg te houden. 

Licht

Het belangrijkste in je studeerkamer is voldoende licht. Als je studeerkamer te donker is word je slaperig en minder alert. De temperatuur van het licht is ook belangrijk. Elke lamp heeft een kleurtemperatuur, een lagere temperatuur betekent warm licht, en de hoogste temperatuur is die van daglicht. Kantoren met TL-verlichting hebben het dus nog niet zo gek bekeken: volgens de Omgevingspsycholoog is het ideale licht om bij te studeren zogenaamd ‘koud wit licht’, met een temperatuur van 5000 Kelvin (de temperatuur staat op de verpakking van lampen vermeld).

Rustige wand

Als je voor je werk of studie vaak videogesprekken volgt, is het slim om na te denken over de manier waarop de camera je studeerkamer ziet. Liever een witte wand of een landelijk uitzicht achter je bureaustoel, dan een volle wasmand en lege pizzadozen.

Kleuren

De kleur in je studeerkamer hangt samen met het soort werk dat je er doet. Ben je veel creatief aan het werk, dan is geel de aangewezen kleur om te gebruiken in je studeerkamer. Op het kantoor van Google in Londen is gekozen voor blauw in de vergaderruimtes, en rood en oranje rond de werkplekken. Rood geeft energie en stimuleert om hard te werken, maar voor administratieve taken wordt juist blauw aangeraden door experts, omdat blauw je helpt om te concentreren.

Wél planten, geen koffiezetapparaat

Planten helpen om de lucht te zuiveren, en mensen die naar planten kijken kunnen zich beter ontspannen. Uit een groot internationaal onderzoek bleek bovendien dat planten zorgen voor een stijging tot wel 15% in productiviteit. Zorg er daarom voor dat je plaats maakt voor groen in je studeerkamer. Het koffieapparaat kan je beter niet in je studeerkamer zetten. Een kopje koffie houdt je alert, maar te veel koffie kan zorgen voor stress en een hoge bloeddruk. Als je het koffieapparaat in de keuken laat staan, dwing je jezelf om af en toe op te staan van je bureau en een eindje te lopen, en regelmatige pauzes helpen je weer om RSI te voorkomen.

Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie

Foto: InHouse Styling


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis