Deze verbouwing is een geslaagde mix tussen landelijk en modern

Delen


Lees meer in de categorie

Verbouwen

Meer inspiratie

groenhistorischlandelijkmodernverbouwen

18 jun 2014

Een oude molen, een modern glazen tussenstuk en een historisch houten woonhuis. Deze verbouwing van BO6 Architecten is zo bijzonder dat we er graag wat meer aandacht aan besteden. Veel interieurs op Walhalla.com hebben ingebouwde kasten en elementen, deze molen is een mooi voorbeeld van hoe een op maat gemaakt interieur een huis ruimte en uitstraling geeft. 

De buitenkant

Op deze foto zie je duidelijk hoe dit gebouw in elkaar zit. Links zie je de oude molensokkel, hier zaten vroeger de wieken van de molen bovenop. In het midden een transparant glazen tussendeel, en rechts een klassiek kleurig woonhuis. Op de foto lijkt het een klein gebouw, maar als je de andere foto’s bekijkt zul je zien dat het een behoorlijk groot huis is.

molen buitenkant

De verbouwing

BO6 Architecten heeft bij de verbouwing de trap uit het woonhuis gehaald, zo is er op de benedenverdieping veel ruimte gecreëerd voor de woonkeuken en de entree. Op de foto hieronder zie je de woonkeuken, de muren en het houtwerk zijn wit geverfd, waardoor een heel ruim effect ontstaat. De keuken is ook wit, en alle apparatuur en kastruimte zijn ingebouwd (let ook op de bijzondere afzuiginstallatie).

keuken molen muiden

De badkamers

In het woonhuis en de molensokkel zijn twee badkamers gemaakt, ook in deze badkamers is gekozen voor veel inbouw en een tijdloze en sobere stijl. Deze foto is ook gebruikt als voorbeeld van geslaagde inbouwbadkamer op het blog bij BadkamerXXL. Vanuit het bad heb je uitzicht op de groene omgeving.

badkamer verbouwing

Het glazen tussenstuk

Op de foto hieronder kijk je vanuit de keuken naar het glazen tussendeel. De trap is ook van glas, en tussen het woonhuis en de molen is een gezellig terras gemaakt. Op Walhalla.com vind je nog meer foto’s van dit project, onder andere van de tweede badkamer en van het glazen tussendeel.

keuken verbouwing molen

Meer inspiratie? De mooiste interieurs vind je op Walhalla.com/inspiratie

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis