Kabels wegwerken: slimme oplossingen

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

domoticalinkstipswoonkamer

16 feb 2015

We gebruiken steeds meer apparaten die ons leven makkelijker maken, met als gevolg een overdaad aan kabels in huis. De mooiste oplossing is om je apparatuur in te bouwen in je interieur, zoals op de foto hierboven (ontwerp: Biagina Principato), maar dit is niet in alle gevallen haalbaar. Voor dit artikel verzamelden we slimme oplossingen om je kabels netjes weg te werken. 

cable cup

CableCup

In de webshop Snoerboer vind je een enorme keuze aan hippe en retro verlichting. Ook zijn er veel verschillende gekleurde snoeren te vinden, die je per meter kunt bestellen. Je kan zo je eigen verlichting op maat creeëren. De webshop verkoopt ook de gadget CableCup, een siliconen afdekkapje dat je helemaal kan aanpassen aan jouw wensen. Je kan gewoon met een schaar ruimte maken als je meerdere kabels uit de cup wil laten komen, en onder het flexibele kapje kan je kabels wegwerken. De CableCup won onder meer de Red Dot Design Award.

cable sock vrolijk

Cable Sock

Het bureau is één van de plekken waar al snel een kabel-jungle ontstaat. Ontwerper Jonathan Prestwich bedacht voo het Nederlandse merk Arco de Cable Sock, een soort sok voor om je tafelpoot, waar je makkelijk kabels in en uit kan halen.  De gebreide Cable Sock is verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, zo kan je zelf kiezen voor een strakke of vrolijke uitstraling, zoals op de foto hierboven. Omdat de sock van textiel is gemaakt past hij altijd.

tv goot

TV Goot

De beste oplossingen klinken vaak enorm simpel. Dit geldt ook voor de TV-goot, een plaatstalen constructie waarmee alle kabels van en naar de tv netjes weggewerkt worden. In veel interieurs is de grote flatscreen-tv een echte eyecatcher. Onwijs jammer als er dan een kabel uit de tv komt die net niet helemaal strak loopt, of erger: een wirwar van kabels. De firma Bedach ontwikkelde de TV-goot, en maakte deze lekker breed zodat je altijd later kabels kan toevoegen. De goot is o.a. te bestellen via Euro-Electronics.

Hulp nodig van een professional bij het inrichten van je huis? Op Walhalla.com vind je vakmensen bij jou in de buurt


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis