Een boerderij verbouwen: de 5 mooiste make-overs

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

boerderijlandelijkverbouwen

6 jan 2015

Een boerderij verbouwen doe je niet zomaar. Het is ongelofelijk veel werk en brengt de nodige kosten met zich mee. Toch dromen er enorm veel mensen van hun eigen verbouwde boerderij in een landelijke omgeving. In dit artikel laten we vijf verbouwingen zien van Architektenburo Bikker, dit bureau heeft veel ervaring in het renoveren van boerderijen. 

bikkker voor 1

Hierboven de boerderij voor de verbouwing, een heel gewone boerderij eigenlijk. Maar dan de boerderij na de renovatie: op de foto hieronder zie je een luxe boerderij met een rieten dak, zelfs het bijgebouw heeft een dakje gekregen. Je herkent de boerderij bijna niet terug.

bikker na 1

De boerderij op de foto hieronder had al een rieten dak, maar het dak was aan vervanging toe. Tegelijk met het dak is de hele boerderij aangepakt: de ramen aan de voor- en zijkant zijn opnieuw ontworpen waardoor er meer licht invalt, en er zijn verschillende originele elementen behouden, zoals steunbogen boven de ramen. Hier de situatie voor de verbouwing:

riet voor

En erna, met een nieuw dak en nieuwe ramen:

riet na

Bij de eerste verbouwing zagen we ook al dat de ramen zijn vervangen door ramen met luiken. Ook bij de boerderij hieronder zijn grote luiken gemaakt,waardoor de ramen groter lijken. Deze boerderij heeft bovendien een grote aanbouw aan de achterkant gekregen.

bikker voor 3

En na:

bikker na 3 voorgevel

Achter is aan de boerderij een grote aanbouw gebouwd, in een stijl die goed bij de boerderij past en tegelijk een modern accent geeft.

aanbouw bikker 3

De volgende foto is nog een voorbeeld van het effect van luiken en een nieuw dak. Daarnaast zijn de dakramen aangepast of toegevoegd, door deze ingrepen heeft de boerderij een totaal andere uitstraling gekregen.

bikker voor 4

Een wat grauwe boerderij, waar je op het eerste gezicht niet echt enthousiast van wordt. Na de verbouwing zie je een modern-klassieke boerderij met veel bijzondere details, en doordat de grote bomen bij de entree weggehaald zijn een open uitstraling.

bikker 4 na


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis