Een huis kopen: 5 handige websites en apps

Delen


Lees meer in de categorie

Vakmensen

Meer inspiratie

appslinkstips

19 aug 2014

Ga je binnenkort een huis kopen? Deze websites en apps maken een huis kopen leuker en makkelijker. Zoek uit wanneer je zon hebt in je nieuwe huis, wat voor buren je hebt en hoe groot het huis nou écht is. Misschien ook interessant: handige websites voor als je gaat verbouwen

sun seeker

1. Sun seeker

Het oppervlak van een huis, de buurt, allemaal belangrijk. Maar wat is er belangrijker dan de zon? Met de app Sun Seeker zie je precies wanneer en waar de zon over een plek komt. Handig als je altijd vergeet waar de zon ook alweer opkomt (het oosten!) of als je niet echt weet waar het oosten dan precies is.

ImmoSpy

2. ImmoSpy

ImmoSpy lijkt op Funda, het ziet er iets minder gelikt uit, maar ImmoSpy heeft als groot voordeel dat je de prijsgeschiedenis van woningen kunt zien. En misschien is het maar goed dat ImmoSpy niet zo verleidelijk is als Funda, dat kan een hoop tijd besparen!

leefbaarometer

3. Leefbaarometer

Vind je het belangrijk om in een keurige buurt te wonen, dan kan de Leefbaarometer uitkomst bieden. Deze tool is in opdracht van de overheid ontwikkeld, en je vindt hier informatie over veiligheid, sociale samenhang en bevolkingssamenstelling per wijk. Ook leuk om de plek waar je nu woont in op te zoeken.

huizenkijker abn

4. ABN AMRO huizenkijker

De Huizenkijker van ABN-AMRO heeft heel veel handige kleine functies: een kompas, een waterpas, een checklist met dingen waar je op moet letten en een woordenboek met hypotheekbegrippen. Deze functies kan je ook wel ergens anders vinden, maar het is best handig om ze samen in één app te hebben.

bag viewer

5. BAG-viewer

Makelaars kunnen de oppervlakte van een huis soms iets te rooskleurig inschatten. Gebruik de BAG-viewer (BAG staat voor Basisadministraties Adressen en Gebouwen) om gegevens uit het kadaster te vinden, en erachter te komen hoe groot een woning werkelijk is.

Op Walhalla.com vind je aannemers, schilders, loodgieters en andere vakmensen, en de mooiste huizen, interieurs en tuinen. 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis