Een huis kopen: voorkom dat je te veel tijd kwijt bent

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

huis kopentips

18 mei 2015

Een nieuw huis kopen kan enorm veel tijd kosten. In dit artikel drie tips om in korte tijd het huis te vinden dat perfect bij jou past, zonder dat je maandenlang hoeft te zoeken. 

Afkicken van Funda.nl

Een bekend probleem: funda-verslaving. Om te voorkomen dat je jezelf en je omgeving helemaal gek maakt door al je vrije tijd te besteden aan het bekijken van huizen op internet, kan je een alert instellen. Hier kan je ook weer je wensenlijstje voor gebruiken. Aan de hand van je budget, wensen en de plaats waar je op zoek bent kan je op Funda.nl een email-alert instellen. Je kan zelf bepalen hoe vaak je emails ontvangt, maar als je kiest voor dagelijks ben je natuurlijk nog geen stap verder. Bonustip: haal ook gelijk de Funda-app van je mobiel!

Pas op voor liefde op het eerste gezicht

Na avondenlang rondstruinen op Funda heb je het gevonden: je droomhuis. Helemaal volgens jouw smaak ingericht, met een mooi uitzicht en veel bijzondere details. Liefde op het eerste gezicht. Dat het huis geen bad heeft en slecht geïsoleerd is vergeet je voor het gemak even. Het gemakkelijk om je te laten verleiden door een huis waar je je meteen helemaal thuis voelt. Om te voorkomen dat je achteraf spijt krijgt, kan je voordat je op zoek gaat een lijst maken met wensen die je hebt voor je nieuwe huis. Zorg dat je bij elk huis het lijstje kritisch naloopt voordat je gaat bezichtigen. Natuurlijk kan niet elk huis aan ál je wensen voldoen, maar een lijstje met wensen voorkomt dat je je laat meeslepen door een mooi plaatje wat uiteindelijk toch niet bij je past.

Kies voor een gedateerd interieur

Het is moeilijk om verliefd te worden op een huis met een interieur dat niet bij je past. Toch heeft het veel voordelen om een huis te kopen met een gedateerd interieur: je hoeft niet zo lang te zoeken, en de prijs is lager, waardoor je geld overhoudt om het interieur helemaal volgens jou wensen te (laten) verbouwen. Bekijk ook eens ons blog met de mooiste voor- en na-foto’s om te zien hoe een huis kan opknappen na een verbouwing.

Wooninspiratie vind je op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis