Een landelijke badkamer: 4 ideeën

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

badkamerhoutkalkverflandelijklandelijk wonenonbewerktstuctips

2 sep 2014

In de keuken en de woonkamer is een landelijke sfeer makkelijker te creëren dan in de badkamer: met kussens, veel (witgeverfd) hout en bloemen kom je een heel eind. Maar een landelijke badkamer is een vak apart. In deze blogpost foto’s van badkamers waar de vakmensen van Walhalla erin geslaagd zijn om ook in de badkamer een landelijke sfeer te creëren. 

landelijk badkamer hout

1. Onbewerkt hout

Deze chique badkamer van Interieurhuys krijgt een landelijk effect doordat er ruw en schijnbaar onbewerkt hout is gebruikt. Dit effect kan je ook makkelijk thuis bereiken door een krukje zoals op de foto, of andere details van onbewerkt hout toe te voegen. Het merk Housedoctor heeft bijvoorbeeld leuke houten krukjes en accessoires.

badkamer landelijk

2. Onbewerkte muur

Onbewerkte muren en plafonds geven een landelijk effect, en kunnen een praktische oplossing zijn bij een verbouwing. Het mooiste is het als je muur gemaakt is van ruwe materialen zoals baksteen of grove houten balken. De badkamer hierboven is ontworpen door Doret Schulkens.

mougins landelijke badkamer

3. Gestucte muren

In deze Franse badkamer van De Appelboom zijn het bad en de muren met hetzelfde materiaal gestuct, en de badkamer is heel verzorgd afgewerkt met metalen elementen. Ook wanneer je alleen de muren laat stucen met een ruw materiaal krijg je een typisch landelijk effect. Klik op de foto hierboven om meer foto’s te zien van de bijzondere villa waar deze badkamer bij hoort.

inbouw badkamer 

4. Kruiken

Een stenen kruik geeft een landelijke uitstraling zonder kitscherig te zijn. Je vindt kruiken en potten onder andere in de webshop Landelijk en sober wonen. Op het blog van Mart Kleppe lazen we de tip om met kalkverf van Carte Colori zelf accessoires of meubels te beschilderen, voor een antiek en landelijk effect. Kleppe verkoopt ook aardewerken lampenvoeten, misschien niet direct praktisch voor in de badkamer maar deze passen goed in een landelijk interieur.

Meer landelijke interieurinspiratie? Kijk op onze homepage voor nog veel meer foto’s van landelijke en moderne interieurs en keukens.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis