Een mysterie: spoken op Walhalla.com

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

interieurmysteriespokenvraag

27 jan 2015

Als je in de foto’s van Walhalla.com bladert, kom je regelmatig spoken tegen. Mensen die op een interieurfoto staan, of beter gezegd: dwars door een interieurfoto heen lopen. Zijn ze per ongeluk door het beeld gelopen? Wilden ze wel op de foto, maar alleen transparant? Of is het mode onder interieurfotografen om spookachtige figuren in het interieur te fotograferen? We tasten in het duister. 

Een verdwaald huisdier, zoals op de foto van BO6 Architecten hieronder: dat kunnen we ons nog wel voorstellen. Dieren, en vooral katten, doen ten slotte precies waar ze zelf zin in hebben.

spook poes

Maar waarom lopen mensen zomaar door het beeld? Deze doorzichtige dame loopt dwars door de foto, in een keuken die ontworpen is door Interieurarchitect.nl. Met haar groene topje geeft ze kleur aan de keuken die verder in zwart/wit is uitgevoerd.

doorzichtige dame

Misschien is het de bedoeling dat de spoken wat meer leven aan de foto’s geven? Deze gang is gestucadoord door Stukadoorsbedrijf Pickkers, zonder spook was de foto een beetje saai geweest.

spook gang

De foto hieronder lijkt wel een zoekplaatje: als je goed kijkt zie je twee spoken. Deze foto leidt wél tot een nieuwe mogelijke verklaring: een ongeduldige fotograaf. Het lijkt op deze foto alsof de stylisten nog druk bezig zijn, en de fotograaf geen zin meer had om te wachten. Het interieur is ontworpen door Buro Bogaarts Interiordesign.

spook zoeken

Maar zijn fotografen dan zó ongeduldig? Op de foto hieronder van Archstudio Architecten is de man al bijna uit beeld gelopen… Een paar seconden later en hij was weg geweest.

spook villa

Of misschien ziet een interieurfotograaf gewoon alleen het interieur? Beroepsdeformatie, het zou kunnen. De dame op de foto hieronder staat op een andere foto nog keurig stil en scherp in beeld, maar is op de tweede foto toch verspookt. Het interieur is van Meneer Helderder.

spook keuken 

Zelf op zoek naar interieurspoken? Of gewoon naar inspiratie voor je interieur? Kijk op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis