Groen in je interieur: 5 ideeën

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

groeninspiratieplanten

25 sep 2014

De lente is begonnen, misschien heb je al voorzichtig wat zaadjes geplant en bloembollen gepoot. Vandaag laten we 5 manieren zien om bloemen en planten in je interieur te verwerken. De voordelen van groen in je interieur zijn eindeloos: schone lucht, een prettige atmosfeer, en planten zijn een tijdloze en betaalbare decoratie. 

grote plant

Lekker groot! Kies voor een larger than life-bloempot en je hebt geen kunstobject meer nodig. Deze kamer is erg groot, dus als jouw kamer wat kleiner is heb je genoeg aan een wat kleinere plant. Dit project is van Bob Manders.

groene muur

De groene muur in dit interieur van Peggy Betke staat gezellig zonder truttig of oubollig te zijn. De combinatie met de leren stoelen zorgt voor een heel eigentijdse uitstraling.

boom tafel

Bos in huis

Deze tafel is niet letterlijk groen, maar zorgt wel voor een vleugje bos in je interieur. We schreven al eerder over boomstamtafels, deze simpele tafels passen in veel verschillende stijlen, zowel in een landelijk als in een modern interieur komt een boomstam tot zijn recht. Het interieurontwerp op de foto hierboven is van Piet-Jan van den Kommer.

match plant

Match je plant

In deze villa die is ingericht door Buro Boogaarts zijn de gordijnen en de plant op elkaar afgestemd. Een speels en origineel detail dat je ook makkelijk thuis kan toepassen.

 Low-maintenance

Wanneer je niet de levensstijl hebt om levende planten te onderhouden, kunnen kunstplanten of niet-levende elementen ook sfeer geven. Op de foto hierboven zie je een zwembad van Versteegh Design, en aan de linkerkant zie je een grote pot met droge takken, en aan de rechterkant dezelfde pot opnieuw. Deze takken hebben nooit water nodig, wel regelmatig afstoffen!


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis