In stijl naar de top

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

trap

13 mrt 2014

Vroeger werd de trap verscholen in de gang of weggestopt achter een deur, maar anno 2014 laten we hem graag zien. Een trap hoeft niet alleen functioneel te zijn. Schenk aandacht aan de uitstraling, zodat hij naadloos aansluit bij de rest van het interieur.

Men schat dat de eerste trap ongeveer 6000 jaar v.Chr. verscheen. Daarmee is de trap een van de oudste onderdelen in de geschiedenis van de architectuur. Door de jaren heen heeft hij veel verschillende stijlen aangenomen, sterk beïnvloed door de stijl en architectuur van dat moment. Met de trap willen we een hoger of lager gelegen plaats bereiken, maar voor vele volkeren in de geschiedenis had hij ook een religieuze betekenis. Zij maakte in hun bouwwerken gebruik van de trap om dichter bij het licht, de zon of hun god te komen. Functioneel en religieus dus, maar wat ons betreft staat vooral design voorop. Met deze traptips maak je van je trap het stralende middelpunt in je huis!

Ruimteloos

Onder de trap bevindt zich vaak loze ruimte, welke zich uitstekend leent om spullen op te bergen. Stal je mooiste pronkstukken uit onder de trap en maak je eigen mini tentoonstelling. Een op-maat-gemaakte stellage van mooi materiaal zorgt voor een ware eye-catcher. Kies materiaal dat ook voorkomt in de andere kamers van het huis en de trap wordt één met de rest van het interieur.

Vernieuwbouw-grachtenpand-840-slider

Aangekleed

Met een traploper geeft je een monumentaal pand ook van binnen een authentieke uitstraling. Het vermindert geluidsoverlast en het materiaal van je trap raakt minder snel beschadigd. Bovendien is het heerlijk warm aan je voeten!

Houttuinen-36-499-slider

Tinteling

Rust en ruimte creëer je met neutrale tinten. Maar wat dacht je van een knalkleur om van je trap een blikvanger te maken?

Woonboot--Kodde-Architecten-763-slider

Doorzichtig

In combinatie met staal staat een glazen trap prachtig in een hedendaags, strak interieur. Uiteraard is niet ieder type glas hiervoor geschikt dus schakel altijd een expert in.

Vondelstraat--Kodde-Architecten-772-slider

Rondom

De wenteltrap kwam al eeuwen geleden voor in kastelen. Niet om het paleis wat te verfraaien voor de prinses, maar om militaire redenen. De trap liep tegen de klok in naar beneden. Dit gaf de soldaat die bovenaan stond een voordeel, want hij kon eenvoudig met zijn zwaard bij het hoofd van zijn tegenstander. Op soepele wijze kon hij zijn rechterarm vrij bewegen terwijl de (rechtshandige) indringers hun best moesten doen om niet tegen de muur aan te zwaaien. Er zijn er  zelfs die proberen te beweren dat dit een van de redenen is dat de meerderheid van de bevolking rechtshandig is. Of dat zo is weten we niet, maar we zijn wel blij dat de wenteltrap nu gewoon bij iedereen in huis welkom is. Voelen wij ons ook soms een beetje Koningin.

Renovatie-Zomerhuis-400-slider

Materiaal

Veel professionals kunnen een trap op maat maken in de mooiste materialen. Het meest populair blijft toch de houten trap door het warme en natuurlijke karakter. Bovendien is hout een duurzaam materiaal. In de hedendaagse architectuur vinden we ook steeds meer staal, natuursteen en beton. Door verschillende materialen te combineren, bouw je jouw unieke droomtrap!

Grote-werken-650-slider

Benedenwoning-verbouwing-en-inrichting-797-slider


Geschreven door: Lissy

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis