Inspiratie voor een landelijke slaapkamer

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

landelijkslaapkamer

11 jun 2015

Een slaapkamer in landelijke stijl heeft veel wit, hout en een warme uitstraling. In dit artikel laten we de mooiste landelijke slaapkamers van Walhalla.com zien, en laten we zien hoe je je landelijke slaapkamer nog sfeervoller kan maken. 

Bedstee landelijke slaapkamer

Bedstee

Als je écht landelijk wil slapen kies je voor een bedstee, net als vroeger op de boerderij. In een bedstee slaap je lekker rustig, je hebt minder last van geluid en licht, en je houdt meer ruimte over in je slaapkamer. Een bedstee kan ook een slimme oplossing zijn voor een schuine wand. Op Walhalla.com vind je vakmensen die je kunnen helpen om een bedstee op maat voor jouw huis te maken. Je kan ook een losse bedstee kopen, bijvoorbeeld de kinderbedstee van Saartje Prum.

Landelijke slaapkamer wit beddengoed

Wit beddengoed

In een landelijke slaapkamer past de kleur wit erg goed. Waarschijnlijk gebruik je veel natuurlijke materialen als hout en ruwe stenen. Een wit opgemaakt bed geeft je slaapkamer een frisse en rustige slaapkamer. De webshop Cotton Counts verkoopt wit beddengoed in heel veel verschillende soorten, met subtiele patroontjes of juist super strak.

Flexibiliteit-3991-slider

TV wegwerken

Een tv op de slaapkamer is handig, maar in een landelijke slaapkamer is het mooier als de tv niet in het zicht hangt. We vonden een super luxe dressoir bij Slapen in eigen stijl, met een lift waarmee je de tv in het kastje kan laten zakken. Een andere oplossing is om een kast rond de tv te (laten) bouwen zoals op de foto hierboven, zodat je ’s nachts de kastdeur dicht kan doen.

Verbouwing-Mougins-2542-slider

Kalkverf op de muur

Kalkverf pas perfect bij een landelijk interieur. Door de kalk krijgt de verf een matte en poederige uitstraling, de muur wordt niet helemaal egaal, maar een beetje ruw. Kalkverf is milieuvriendelijk en ademend, en het stinkt veel minder bij het verven dan gewone verf. Op de foto hierboven zie je een project van De Appelboom, in de hele woning is kalkverf gebruikt. Als je de andere foto’s bekijkt zie je dat het interieur hierdoor echt één geheel is, en de badkamer is heel bijzonder geworden.

Meer interieur-inspiratie? Bekijk alle foto’s op Walhalla.com/inspiratie, of volg ons op Pinterest

 

 

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis