5 kledingkasten om bij weg te dromen

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

inbouwinbouwkastslaapkamer

24 feb 2015

Het schijnt dat vooral vrouwen dromen van een walk-in closet, of een inloopkast voor kleding. In dit artikel laten we de mooiste kledingkasten zien van Walhalla.com. Droom weg bij deze bijzondere kasten: een klassieke kledingkast, een minimalistisch-Scandinavische en een Franse kledingkast met een landelijk tintje. Allemaal op maat gemaakt en ingebouwd. 

Deze kledingkast staat in een huis dat is ontworpen door Kodde Architecten. Onder andere de vloer komt uit Frankrijk, uit een oude kazerne. Ook andere oude onderdelen zijn in Frankrijk gekocht en in het interieur verwerkt. De kledingkast is een bijzondere combinatie van een landelijke stijl met natuurlijke en ruwe materialen.

kledingkast panelen spiegels

Deze klassieke kledingkast is onderdeel van een jaren ’20 pand. Het interieur is ontworpen door BINNENVORM. Er is gekozen voor veel klassieke elementen, en veel wit. Je ziet aan deze kast, en ook aan de andere foto’s van het interieur dat er een ruim budget beschikbaar was. Er is veel gewerkt met luxe materialen, zonder dat het interieur een kitscherige uitstraling krijgt.

kledingkast shirts op kleur

Op de foto hieronder zie je een oude school, die is verbouwd tot woonhuis. Het hele interieur is gebouwd door Beter Stevig Interieurbouw, letterlijk álle kasten zijn ingebouwd. Als je alle foto’s van het interieur bekijkt, zie je waarom dit zo bijzonder is. In verschillende ruimtes zijn steeds dezelfde houtsoorten en kleuren gebruikt, waardoor het interieur echt een geheel is. Ook de kledingkast is van dezelfde houtsoort gemaakt als de badkamermeubels, en loopt door tot boven de deur van de slaapkamer. Handig voor dingen die je voor langere tijd opslaat, zoals winterjassen of een winterdekbed.

kledingkast inbouw

De volgende kast is een klassieke walk-in closet. Deze inloopkast is ontworpen door Doret Schulkes, en heeft een minimalistische uitstraling. De kast is bovendien enorm ruim, en heeft ook ruimte tot aan het plafond. Deze kast is onderdeel van een slaapkamer-badkamer combinatie, bekijk ook de andere foto’s om te zien hoe de kast slim is geplaatst achter het hoofdeinde van het bed. Ook leuk om te zien: de foto van voor de make-over.

kledingkast inloopkast

De laatste kast is ontworpen door Piet-Jan van den Kommer Interior Productions. Deze kast is super minimalistisch en strak, maar heeft door de natuurlijke materialen toch een landelijke uitstraling. De ruimte doet een beetje denken aan een Scandinavische sauna. Het hele interieur van deze woning is door Piet-Jan van den Kommer ontworpen, in alle ruimtes zie je lichte, natuurlijke kleuren en materialen.

kledingkast sauna

 Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis