Je huis afmaken na een verbouwing of verhuizing

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

interieurpersoonlijktipsverbouwenverhuizen

12 dec 2014

Wanneer je net verhuisd bent of je hebt verbouwd, kan je huis soms nog niet helemaal ‘eigen’ voelen. Het voordeel is dat je echt een frisse start kan maken, er liggen nog niet overal stapeltjes met troep en dingen die je ooit nog wil opruimen. Het nadeel is dat je huis misschien nog niet helemaal af voelt. In dit artikel 5 tips om je huis persoonlijk te maken na een verhuizing of verbouwing. 

1. Maak zelf een schilderij

Een abstract schilderij voor aan de muur kan je ook gewoon zelf maken. Ga samen met je gezinsleden aan de slag en maak samen een kunstwerk dat bij jullie interieur past. Kies bijvoorbeeld een afbeelding die bij jullie past, en maak op basis van deze afbeelding een abstract schilderij. Ben je bang dat je schilderij mislukt, kies dan voor weinig kleuren en een heel abstracte tekening. Een duidelijke stap-voor-stap beschrijving van dit project vind je op de Nederlandse WikiHow.

2. Bloemen

Het geheim van de professionals: bloemen! Probeer het maar eens: leg je vinger over de bloemen op de foto boven dit artikel (bekijk hier de volledige fotoserie), en het interieur is meteen een stuk killer en levenlozer. Probeer de bloemen af te stemmen bij het kleurenpalet van je huis, of misschien kan je je juist laten inspireren door een mooie bos bloemen wanneer je je palet nog moet kiezen. Nieuw in de bloemenwereld is Bloomon, een bloemen-bezorgdienst die ervoor zorgt dat je elke week een verse bos bloemen in huis hebt.

3. Niet doen: te veel kleine items

Kijk eens rond op Walhalla.com, en je ziet dat in de meeste interieurs vooral grote decoraties gebruikt worden. Interieurarchitect Annelies Schellekens adviseert in het artikel 5 interieurtips van experts: ‘We zijn als mensen toch een soort verzamelaars. Zonder dat je het in de gaten hebt loopt een huis vaak vol met losse spullen.’. Laat dit met je nieuwe huis niet gebeuren, en kies voor grote decoraties in plaats van allerlei kleine dingen.

4. Foto’s

Foto’s maken een interieur echt persoonlijk. Je kan kiezen voor een fotowand met veel verschillende lijstjes, of je houdt het juist strak en kiest voor één of twee mooie grote foto’s aan de muur. Op het blog Fotografille vind je 6 verschillende manieren waarop je foto’s in je interieur kan verwerken.

5. Kussens

Neem kussens mee uit je vorige interieur, of koop een paar mooie nieuwe kussens of kussenhoezen voor je nieuwe huis. Betaalbaar maar met grote impact. Het mooiste is het wanneer je kussens van verschillende materialen kiest, zo kan je op een stijlvolle manier variatie aanbrengen.

Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis