Je keuken organiseren: 5 tips voor een kleine keuken

Delen


Lees meer in de categorie

Tips van experts

Meer inspiratie

keukenkleine ruimtetips

28 okt 2014

Als je de foto’s op Walhalla.com bekijkt kan je daar veel van leren. Van dingen die je ziet, maar vooral van dingen die je niet ziet: rommelige keuken bijvoorbeeld. In het blog Eet minder door je keuken slim in te richten schreven we al over hoe je je keuken slim in kan richten als je graag wil afvallen, in dit artikel 5 tips om je keuken stijlvol en gezellig in te richten. 

1. Alles in de kast

Maak eens een foto van je eigen keuken, en vergelijk deze met bijvoorbeeld de foto hierboven (interieur door Bob architectuur/interieur). Wat zijn de grootste verschillen? Wat waarschijnlijk het meest opvalt is dat in de Walhalla-keuken bijna geen keukenspullen te zien zijn. Natuurlijk wordt er wel een beetje extra opgeruimd voor de foto, maar hoe groot is het verschil tussen je eigen keuken en de keuken hierboven? Probeer dus je kastjes goed te benutten, en haal alles wat je niet minimaal wekelijks gebruikt van je aanrecht en planken af.

2. Herhaling

Heb je niet zo veel kastruimte, en wil je graag spullen buiten je kastjes bewaren, probeer dan zo veel mogelijk herhaling te creëeren. Een rij met 10 dezelfde flessen water ziet er heel anders uit dan een rij met 10 verschillende flessen. Op de foto hierboven zie je een keuken die ontworpen is door BO6 Architecten, waar een rij flesjes Pellegrino er eerder uitziet als decoratie dan als storend element.

3. Lege muren

Veel mensen hangen graag dingen op in de keuken, denk een rek met lepels of een kruidenrek. Op de foto’s van interieurontwerpers van Walhalla.com zie je maar weinig muren die gebruikt worden, en juist veel lege muren. Op de foto hierboven zie je de keuken van een verbouwde watertoren van interieurarchitect Biagina Principato, hier is echt niet veel ruimte maar toch zijn alle muren leeg gelaten. Ondanks dat de keuken best een beetje rommelig is, geeft het geheel een rustige indruk.

4. Kastjes tot het plafond

Deze tip is lastig te realiseren als je keuken al af is, maar wanneer je gaat verbouwen zou je echt moeten overwegen om je kastjes tot het plafond te laten doorlopen. Je hebt zo meer opbergruimte, en misschien nog wel belangrijker: de bovenkant van je kastjes is geen plek meer waar zich stof en rommel verzamelt.

keuken bloemen

5. Niet doen: decoraties

In de keuken kan je behalve bloemen beter geen decoraties neerzetten. Probeer keukenspullen te vinden die er mooi uitzien, en zo ook als decoratie kunnen dienen. Een keuken is van zichzelf al rommelig genoeg en heeft echt geen decoraties nodig. Op de foto hierboven zie je een keuken van Studio Evelien met een grote broodtrommel en een opengeslagen kookboek als decoratie.

Meer inspiratie? Bekijk meer keukens op Walhalla.com


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis