Landelijk wonen: 5 woningen met veel glas

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

groenlandelijklenteserre

23 mrt 2015

In dit artikel laten we vijf interieurs zien waarbij de grens tussen binnen en buiten vaag is. Een vakantiehuis dat bijna helemaal transparant is, bijzondere serres en een keuken waarin je het gevoel hebt dat je buiten staat te koken. Veel glas, en slimme oplossingen waarmee architecten zo veel mogelijk licht en natuur binnen laten, zonder privacy en comfort te verliezen.  

serre kiezels

Deze luxe serre hoort bij een grote villa. Een bijzonder detail is de rand van witte stenen die zowel aan de buiten- als aan de binnenkant van de serre is gelegd. Het is op de foto’s niet heel duidelijk zichtbaar, maar ontwerper Dankers Design schrijft in de toelichting: ‘Langs de glaswand is een rand witte kiezels gelegd die aan de buitenkant doorloopt om een eenheid van interieur en exterieur te maken.’

keuken in de natuur

In deze minimalistische keuken van Keukenleven heb je het gevoel dat je buiten staat te koken. Iets minder kastruimte, maar dat is opgevangen door dubbele laden te maken onder het keukenblad, en kastjes tot het plafond tegen de muur rechts.

huisje glas

Dit vakantiehuisje is bijna helemaal doorzichtig. Architect 2by4 Architects schrijft: ‘Vanwege de strenge regelgeving in het natuurgebied mocht alleen hetzelfde volume en dezelfde vorm teruggebouwd worden.’ Het huisje lijkt bijna geen muren te hebben, en staat midden in de natuur.

glasinlood

Op de foto hierboven zie je wat de architect een ‘chirurgische ingreep’ noemt. Er is een lichtstraat gemaakt in het dak, waardoor niet alleen veel meer licht van buiten in het huis valt, door de subtiele tintverschillen in het rookglas werkt de lichtstraat ook als een modern glas-in-lood. Bekijk ook de andere foto’s om te zien hoe bijzonder dit ontwerp is. Ontworpen en uitgevoerd door Studio Prototype.

serre

In dit penthouse worden de grenzen tussen binnen en buiten voortdurend opgezocht. Op de foto hierboven zie je een serre die als het ware naar binnen wijst, in plaats van naar buiten uitsteekt zoals de meeste serres. Op de andere foto’s zie je een trap in de buitenlucht, of toch onder een glazen dak? Het schilder- en spuitwerk in dit appartement is van Van Amsterdam.

Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis