5 make-overs door interieurarchitect Doret Schulkes

Delen


Lees meer in de categorie

Make over

Meer inspiratie

inspiratieinterieurInterieurarchitectverbouwing

19 jan 2015

We gaan nog even door met de make-overs, omdat het zo leuk is om twee versies van een interieur te zien. Interieurarchitect Doret Schulkes stuurde ons foto’s van haar mooiste metamorfoses, zoek de verschillen. 

Op de foto hieronder zie je een huis dat nogal vol is, niet erg licht en een beetje rommelig. Je krijgt het idee dat het huis misschien te klein is voor het gezin dat er woont.

te klein Schulkes

En dan de make over. Als je goed kijkt zie je dat de televisie rechts is blijven hangen, maar verder herken je de ruimte bijna niet meer terug. Er is een muurtje doorgebroken, en onder de tv staat een witte kast die bijna wegvalt tegen de muur.

make over licht

Nog eentje: op de foto’s hieronder zie je een verbouwing waardoor het huis flink is opgeknapt. De meubels zijn bijzonder, maar doordat de bank in het midden staat is de ruimte wat onhandig ingedeeld.

stippen

Doret Schulkes koos ervoor om een grote bank tegen de muur te zetten, en een groot vloerkleed in het midden te leggen. Het resultaat is een gezellige en ruime woonkamer, waar de bijzondere meubels nog beter tot hun recht komen. Als je goed kijkt zie je dat ook de ramen naar de tuin zijn vergroot, de deuren zijn groter.

vloerkleed

Nu komt een heel spectaculaire metamorfose. Hieronder een interieur dat iets gedateerd is, en misschien een beetje te vol met meubels en spullen. Op den duur raken bewoners en bezoekers gewend aan een ruimte, en merken ze het niet meer op. Maar toen kwam de interieurarchitect.

vol voor

Hieronder dezelfde ruimte nog een keer. Oordeel zelf.

vol na

Dan de laatste metamorfose. Op de foto hieronder zie je een interieur dat een beetje leeg lijkt, het is wel heel netjes en minimalistisch ingericht, maar er mist iets.

huiskamer voor

De bewoners hadden blijkbaar een ruim budget, want op de foto hierna zijn álle meubels vervangen. En het resultaat mag er zijn: een gezellige huiskamer die nog steeds minimalistisch is, maar ook gezellig, met een lekker hoogpolig kleed.

huiskamer na bank

Meer zien? Bekijk ook het artikel met boerderij-makeovers


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis