Meer licht in je interieur: 4 bijzondere oplossingen

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

dakraamlicht

23 apr 2015

Meer licht in huis, dat willen we allemaal wel. In dit artikel laten we vier voorbeelden zien van vakmensen die een bijzondere oplossing hebben gevonden om meer licht in het interieur te brengen. 

lichte kelder

Licht in de kelder

Een slaapkamer in de kelder, klinkt niet echt goed. In de kelder op de foto hierboven kwam helemaal geen daglicht, tot de bewoners BALD Architecture vroegen om een oplossing te bedenken. Er is een zogenaamde ‘koekoek’ gebruikt om te zorgen dat er veel licht in de kamer valt, zonder dat de gevel aangepast hoefde te worden. Het resultaat is een lichte slaapkamer met bijzondere lichtinval, en de verdieping op de begane grond kan nu in zijn geheel als woonverdieping gebruikt worden.

beloopbaar glas

Beloopbaar glas

Nog een voorbeeld van out of the box denken: Dakdekker Direct maakte voor een ondergrondse garage een dakraam met beloopbaar glas. Zo valt er licht in de garage, zonder dat er ruimte verloren gaat. Slim!

lichtstraat

Lichtstraat

Een extra raam plaatsen in een bestaand huis, kan dat? Blijkbaar wel, want Studio Prototype maakte in deze keuken een speciaal ontworpen lichtstraat in het dak, die behalve extra licht ook een bijzonder lijnenspel creëert in het interieur.

mega dakraam

Mega-dakraam

Deze woning is gemaakt van een oude opslagruimte. Op de foto hierboven zie je een fris en modern interieur, maar als je langer kijkt valt er iets op: alle muren zijn blinde muren zonder ramen. Door het enorme dakraam van 4,6 x 4,6 meter valt er toch heel veel licht in de woning. Interieurontwerper Peggy Betke heeft ervoor gezorgd dat het nauwelijks opvalt dat de woning geen gewone ramen heeft.

 

Op zoek naar een bijzondere oplossing voor meer licht in je huis? Vind een vakman bij jou in de buurt via onze zoekfunctie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis