Een modern landelijke stijl: 5 tips

Delen


Lees meer in de categorie

Tips van experts

Meer inspiratie

groenindustrieelinspiratieinterieurkoperlandelijk wonenonbewerktruigwit

20 okt 2014

Hoe combineer je landelijk wonen met een moderne stijl? In dit blog 5 voorbeelden van interieurs waarin professionals deze twee stijlen op een smaakvolle manier gecombineerd hebben, met tips om thuis makkelijk een modern landelijk interieur te creëren.

landelijk modern strakke vormen

1. Natuurlijke materialen, strakke vormen

In dit interieur van InHouse Styling zie je hoe mooi de combinatie modern landelijk kan zijn. De witte kasten hebben een randje dat landelijk aandoet, maar doordat het verdeel heel strak is gehouden is het interieur eigenlijk vooral modern, met een landelijk tintje. Ook de moderne stoelen met een koeienhuid en de houten vloer versterken dit effect. Ook in de andere kamers zie je veel natuurlijke materialen zoals leer, ruw hout en bont, gecombineerd met strakke meubels en veel wit.

molen muiden modern landelijk

2. Wit

Wonen in een molen: landelijker kan het haast niet. In deze molen die door BO6 Architecten verbouwd is is een landelijke stijl gecombineerd met een moderne. Zowel van binnen als van buiten is deze molen een mix van stijlen. In het interieur is veel wit gebruikt, deze kleur zie je veel in zowel landelijke als moderne interieurs.

restaurant modern landelijk

 3. Koper

Koper is net als wit een element dat zowel in landelijke als in moderne interieurs past. Kies voor koperen lampen of hang je koperen pannen op in de keuken: moderne decoratie en praktisch in één. Het restaurant op de foto hierboven is ontworpen door Nicemakers en heeft een koperen bar. Als je het project verder bekijkt zie je dat er koperen pannen als decoratie gebruikt zijn, en natuurlijke materialen in strakke vormen zoals in de tip hierboven: de tafels zijn van bijzonder hout dat een gladde glanzende laag heeft gekregen.

landelijk modern tafel met spullen

4. Herhaling = rust

Op de foto hierboven zie je een ruimte die behoorlijk vol staat met spullen, maar toch niet echt rommelig of druk oogt. Doordat er vooral grote decoraties zijn gebruikt, gebruik is gemaakt van herhaling en doordat de kleuren op elkaar afgestemd zijn is de ruimte rustig. Dit ontwerp is van De Appelboom, als je de rest van het interieur bekijkt zie je dat ook in andere ruimtes veel wit is gebruikt, en natuurlijke materialen maar zonder al te veel kleine decoraties en versieringen.

zwart modern landelijk

5. Zwart metaal

Op de foto’s hierboven zie je dat er bijna geen glimmend metaal gebruikt is, op een enkel stoelonderstel na. De boerderij van interieurarchitect Doret Schulkes op de foto hierboven laat zien hoe je met zwarte metalen of stalen deuren en meubels een modern-landelijke stijl creërt. In dit interieur is het zwart niet alleen doorgevoerd in de deuren en meubels, zelfs de details van het raam, en de schaal op tafel zijn zwart.

Inspiratie opdoen? Op Walhalla.com vind je nog veel meer landelijke en moderne interieurs. 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis