Een plek in huis om te ontspannen

Delen


Lees meer in de categorie

Uncategorized

Meer inspiratie


6 okt 2015

Bij het inrichten van je huis zijn er een paar vaste activiteiten waar je ruimte voor maakt: slapen in de slaapkamer, een eettafel om eten, en in de huiskamer wordt meestal tv gekeken of met elkaar gepraat. Maar een aparte ruimte die bestemd is om je te ontspannen, het liefst alleen, daar is niet in elk interieur aan gedacht. Terwijl zo’n plek echt niet zo veel ruimte hoeft te kosten, in dit artikel laten we 6 interieurs zien die een ruimte hebben waar je kan lezen, mediteren of gewoon even uit het raam kan staren. 


Verbouwing-jaren-20-pand-met-tuin-en-dakterras-2198-slider (1)

Dit interieur van BINNENVORM heeft een bijzonder kamertje dat aan een serre doet denken, met een prachtig groen uitzicht. Er staan bijna geen spullen, alleen een ingebouwd bankje en een hangende vogelkooi.

Geschutswerf-3144-slider

Deze leestoel staat in de woonkamer, niet helemaal afgesloten van de rest dus. Maar als je in deze stoel gaat zitten is de boodschap duidelijk: niet storen, hier wordt gelezen! Interieurontwerp: BO6 architecten.

Recreatie-woning-op-een-eiland-2049-slider

Oke, dit is geen ruimte in een woonhuis, maar dit vakantiehuis je is te bijzonder om niet in deze blogpost te vermelden. Bijna helemaal van glas, midden in de natuur, als je hier niet tot rust komt lukt het nergens. Het huisje is ontworpen door 2by4-architects. Vanwege de strenge regelgeving in het natuurgebied moest het huisje precies in dezelfde vorm worden gebouwd als het huisje dat er voorheen stond, maar 2by4-architects heeft er alles aan gedaan om er een lichte en eigentijdse ruimte van te maken.

verbouwing-herenhuis-Amsterdam-4651-slider

Deze ruimte lijkt op de bovenste foto: een heel smal kamertje met uitzicht op een tuin. Dit interieur is ontworpen door Studio Kuin, en bewijst dat je voor een plek om te ontspannen maar heel weinig ruimte nodig hebt.

Van-oude-opslagruimte-naar-modern-fris-woonhuis-1933-slider

Dit interieur is door Peggy Betke ontworpen en gebouwd in een oude fabriekshal. In de muren zijn nergens ramen, alleen in het dak is een groot dakraam gemaakt. De vide hangt boven de tv, een perfecte plek dus om je terug te trekken als het in de huiskamer iets te druk wordt.

Stadsterras-1907-slider

Eén van onze meest populaire foto’s op Pinterest is dit stadsterras met bank van Conny Deerenberg interieur architectuur. Verstopt tussen de gebouwen, als je de andere foto’s bekijkt zie je dat er bij het terras ook een buitenkeuken hoort met veel staal en hout.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis