Slimme oplossingen in grachtenpanden

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

grachtenpandruimte besparentips

19 mei 2015

Op ons Pinterest-board Binnenkijken in grachtenpanden verzamelen we foto’s van de mooiste interieurs aan de Nederlandse grachten. Lang niet alle grachtenpanden zijn even ruim: vaak zijn het smalle woningen die in een tijd zijn gebouwd waarin de bewoners heel andere wensen hadden. In dit artikel laten we 4 voorbeelden zien van oplossingen die bewoners van grachtenpanden hebben gevonden.

Grachtenpand-Amsterdam-2443-slider

Een douche in het trapgat

De zolder van dit grachtenpand is helemaal ingericht als badkamer. Bovenaan het artikel zie je de badkamer vanaf de andere kant: al het houtwerk is wit geverfd, en ook de vloer en de grote kroonluchter zijn wit. In het midden staat een bad waar je omheen kan lopen, echt een droombadkamer dus. Zo’n centraal bad laat alleen weinig ruimte over voor de douche. Daarom is er door de architecten van Buro Bogaarts gekozen voor een douche in de ruimte boven het trapgat, die anders nogal verloren zou zijn.

Grachtenpand kast bank

Kast tegen de bank

In dit grachtenpand is de brede zijkant van de bank gebruikt om een kast tegenaan te zetten. Een oplossing die je niet zo snel zou bedenken, maar die in dit interieur heel goed werkt. Het ontwerp is van Kodde Architecten.

trapkast grachtenpand

Slimme trapkast

Een voorraadkast onder de trap is op zich niet bijzonder, dit heeft bijna elk huis wel. Maar hoe vaak eindigt zo’n voorraadkast in een verzamelplek voor rommel? Vooral het uiterste puntje waar je bijna niet bij kan lijkt een onweerstaanbare aantrekkingskracht te hebben op spullen die eigenlijk bij de kringloop thuishoren. Een kast zoals op de foto hierboven is eigenlijk veel handiger: onder de onderste treden van de trap zijn laden gemaakt waar je makkelijk bij kan, en doordat ook de rest van de kast in vakken is verdeeld kan je je spullen overzichtelijk opbergen. Mooi detail: voor de kasten is hetzelfde materiaal gebruik als voor de vloer. Dit ontwerp is van 2by4architects.

balkon grachtenpand

Mini-balkon

Bij dit grachtenpand is door Kodde Architecten een mini-balkon gemaakt, waar je precies genoeg ruimte hebt om in de zomer te zitten lezen of werken. Ook als plekje om te roken is zo’n mini-balkonnetje perfect.

Meer interieur-inspiratie? Kijk op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis