Snel je huis verkopen: 5 tips

Delen


Lees meer in de categorie

Tips van experts

Meer inspiratie


30 mrt 2015

Snel je huis verkopen voor een goede prijs kan veel kopzorgen besparen. Onderstaande tips kunnen je daarbij helpen. Maar lees ook vooral verder als je (nog) niet van plan bent om je huis te verkopen: als je nu je huis helemaal tiptop in orde maakt kan je er zelf ook nog van genieten. 

1. Maak alle klusjes af

In elk huis zijn nog wel klusjes die nog moeten gebeuren. Van die klusjes die misschien al wel jaren zijn blijven liggen. Je ziet zelf misschien die barst in de badkamerspiegel niet meer, maar een buitenstaander valt het meteen op. Het laatste wat je wil is de koper van je huis met die klusjes opzadelen, geen enkele koper zit te wachten op een huis met een to do-lijst erbij. Werk dus direct alle klusjes af, of huur een vakman in die alles snel en professioneel voor je afmaakt.

2. Zorg dat je woning er neutraal uitziet

De grootste interieur-valkuil is teveel spullen en teveel decoraties. Zeker voor het verkopen van je huis geldt: less is more. Verwijder zo veel mogelijk persoonlijke items uit je interieur voor een bezichtiging, en ruim alle losse spullen op. Pak het grondig aan: haal de waterkoker van het aanrecht, boeken van het nachtkastje, de sleutels van het kastje bij de deur.

3. Bloemen

Vind je je huis toch wat kaal geworden nadat je alle persoonlijke spullen hebt weggehaald? Zorg dan voor een paar bossen verse bloemen. Kies ook hier voor rustig en neutraal: witte bloemen passen in elk interieur. Als je nog foto’s moet laten maken van je interieur is dit hét moment om flink te investeren in bloemen.

4. Verkoopstyling

Wil je het verkopen van je huis serieus aanpakken? Overweeg dan eens om een verkoopstyling te laten doen. Een professionele stylist maakt dan samen met jou je interieur neutraal en toegankelijk. Dit kan je zo duur maken als je zelf wil: je kan je alleen laten adviseren en het plan zelf verder uitwerken, of een complete make-over van je huis laten doen. In alle gevallen geldt: de kosten van een verkoop styling verdien je vaak ruimschoots terug doordat je je huis sneller en voor een betere prijs verkoopt.

5. Interieur-visualisatie

Kopers vinden het vaak moeilijk om zich voor te stellen hoe een woning eruit ziet met een ander interieur. Een slimme en relatief goedkope manier om dit op te lossen is verkoop-visualisatie. Bij een verkoop visualisatie wordt een 3D-ontwerp gemaakt van het interieur, waardoor je op een heel andere manier naar de woning kijkt. Op het blog van choc studio (scroll een eindje naar beneden) zie je een prachtig voorbeeld van deze visualisatie: een woning met een wat gedateerd interieur blijkt met andere meubels ineens heel ruim en licht.

Inspiratie nodig? Blader door honderden interieurfoto’s, en maak je eigen ideeboek op Walhalla.com/inspiratie


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis