Tijdelijke woonruimte tijdens je verbouwing

Delen


Lees meer in de categorie

Verbouwen

Meer inspiratie

budgettipsverbouwenverbouwingwonen

6 mrt 2015

Tijdens een verbouwing is je huis niet wat het zou moeten zijn: een plek waar je rust vindt. Een vervangende woonruimte kan helpen om tijdens je verbouwing energiek en gemotiveerd te blijven, vooral belangrijk wanneer je zelf de verbouwing uitvoert. In dit artikel 5 manieren om voor elk budget tijdelijke woonruimte te vinden. 

Volgens de Chinese theorie Feng Shui wordt de energie in je huis geblokkeerd als er spullen in je huis kapot zijn of als er onafgemaakte projecten liggen. Bij een verbouwing is je hele huis één onafgemaakt project, een enorme blokkade dus. Nu hecht niet iedereen veel waarde aan Feng Shui, maar je hoeft maar een avondje RTL4 te kijken om te zien hoeveel stress een verbouwing kan opleveren.

Het beste zou zijn als je tijdens je verbouwing ergens anders kan wonen. Dit klinkt misschien niet haalbaar, maar de mogelijkheden zijn groter dan je denkt. Eigenlijk zou je in de begroting van je verbouwing ruimte moeten maken voor tijdelijke woonruimte, maar ook met een klein budget kan er van alles. Als je maar weet wat je wil, en actief op zoek gaat.

Onderhandel met een vakantiepark

Neem eens contact op met een hotel of vakantiepark in de buurt, om te bespreken wat de prijzen zijn voor verhuur voor langere tijd. Vooral in de winter staan er veel huisjes leeg. Als je een deal maakt voor een lange periode kan je een veel lagere prijs afspreken. Ben je zelf niet zo’n goede onderhandelaar? Vraag iemand die van onderhandelen houdt om dit gesprek voor je te voeren.

Extra tip: interieurarchitect Sven van Buuren van Interior Issues mailde ons met deze tip: ‘Veel van mijn klanten vinden via Airbnb tijdelijke woonruimte. Vaak hebben verhuurders een speciale prijs per week of per maand.’

In de tuin

Heb je een grote tuin? Dan kan je ook in een tijdelijke woon-unit gaan wonen tijdens je verbouwing. Verschillende bedrijven bieden deze units aan, van heel simpel tot luxe en van alle gemakken voorzien. Voor een luxe woonunit kan je bijvoorbeeld bij StarCabin terecht, en met een kleiner budget kan je overwegen om een caravan te kopen via Marktplaats, deze kan je na de verbouwing weer doorverkopen.

Bel de woningbouwvereniging

Woningbouwverenigingen en makelaars hebben vaak woningen in de aanbieding voor tijdelijke verhuur. Deze staan vaak niet op de website vermeld, dus je kan het beste even bellen en je situatie uitleggen. Laat zien dat je serieus op zoek bent door ruim van te voren te bellen, en bel later nog eens terug om te vragen of er nog woningen zijn vrijgekomen. Probeer steeds met dezelfde persoon te spreken, en laat je contactgegevens achter.

Anti-kraak

Wanneer je geen kinderen hebt is anti-kraak een hele voordelige oplossing. Je betaalt dan een klein symbolisch bedrag aan huur, en de ruimtes zijn vaak heel ruim. Bij anti-kraak kan je contract weer worden opgezegd, maar vaak kan de anti-kraakorganisatie voor een paar weken wel beloven dat je kan blijven. Vooral in grote steden zijn er veel anti-kraak mogelijkheden. Kijk voor een overzicht van de grote anti-kraak bureaus op Anti-Kraak-Wonen.nl.

Kijk om je heen

Vergeet ook niet je eigen netwerk te in te zetten: vertel aan iedereen die je kent dat je overweegt om tijdelijke woonruimte te huren, wie weet is er in je netwerk iemand die voor langere tijd op vakantie gaat. Hou ook je ogen open: wie weet staat er in je eigen buurt een huis leeg of te koop. Gooi een briefje door de brievenbus met je contactgegevens en een leuk aanbod, en wie weet kan je gewoon een paar huizen verderop terecht tijdens je verbouwing.

Zo snel mogelijk je huis weer in? Lees ook een het artikel 5 redenen om een aannemer in de arm te nemen.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis