Top 5 Inspirerende Projecten

Delen


Lees meer in de categorie

Top 5

Meer inspiratie

keukenserrewoonkamer

4 apr 2014

Laten we het net even ietsje anders doen, dachten we deze week, we maken een echte “top 5” van nieuwe projecten! Dit leek eenvoudig, maar het blijft een kwestie van smaak. Met verschillende collega’s op kantoor met ieder een andere favoriet is het onmogelijk om een rangschikking te creëren.  Dus hier zijn ze dan: de meest inspirerende woonprojecten van deze week in willekeurige volgorde. Klik op de foto om het hele project te bekijken.

Peggy Betke toverde een oude opslagruimte om tot een heerlijk, fris woonhuis. Een lange gang verbindt de ruime woonkamer met de lichte woonkamer. Dat licht wordt veroorzaakt door een enorm dakraam van maar liefst 4,6 x 4,6 meter. Helemaal fijn is dat je dit dakraam open kan schuiven zodra het zonnetje tevoorschijn komt, zodat je op een comfortabele verhoging optimaal kunt bijkleuren. Voor de extra ruimte die door de verhoging is ontstaan, is ook een perfect doel gevonden: een ruimte inbouw kledingkast te openen vanuit de ouderslaapkamer. Het industriële karakter van een opslagruimte komt terug in de houten en ijzeren details die je aantreft in de meubels, trap en de ramen.

Van-oude-opslagruimte-naar-modern-fris-woonhuis-1928-orig

Van-oude-opslagruimte-naar-modern-fris-woonhuis-1929-orig

 

Van-oude-opslagruimte-naar-modern-fris-woonhuis-1933-orig

Van-oude-opslagruimte-naar-modern-fris-woonhuis-1935-orig

Van-oude-opslagruimte-naar-modern-fris-woonhuis-1939-orig

Conny Deerenberg kreeg de opdracht om een aanbouw te realiseren voor een woning in Amersfoort. De combinatie van de oud gebrande houten vloer, helderwitte muren en stalen deuren is helemaal van nu en we love it! Maar deze stalen deuren zijn wel heel speciaal, ze draaien in tegengestelde richting, zodat zij ook te gebruiken zijn als kastdeur voor de inbouwkasten. Het is mogelijk om in deze deuren een apart deel open en dicht te zetten zodat je spullen vrij toegankelijk blijven. In de keuken is gekozen voor een betonvloer die de ruimte een mooie lichte sfeer geeft.

Moderne-Kamer-en-suite-1917-orig

Moderne-Kamer-en-suite-1921-orig

Moderne-Kamer-en-suite-1922-orig

Een monumentale fabriekshal uit 1900 is door BO6 Architecten getransformeerd tot een zeer ruim en modern paleis. Het hart van de woning wordt gevormd door de living, met een hoogte van maar liefst 6.3 meter. Lange zichtlijnen, spannende doorkijken en strakke vormgeving zorgen voor een loftachtige sfeer in de woning, die is gelegen aan een bosrijke laan. De gele wand in de hal zorgt voor een warm contrast met de witte wanden in de centrale ruimte.

Moderne-loft-in-een-industriele-fabriekshal-1886-orig

Moderne-loft-in-een-industriele-fabriekshal-1887-orig

Moderne-loft-in-een-industriele-fabriekshal-1893-orig

Moderne-loft-in-een-industriele-fabriekshal-1894-orig

Studio PROTOTYPE bracht een lichtstraat aan in een bestaand woonhuis en creëerde zo meer ruimtelijkheid. Het is opgebouwd uit ruitvormige delen van brons rookglas, met een subtiel verschil in tint. Modern glas in lood met een indrukwekkend lichteffect. Ook in het vaste meubilair komen patronen terug, bijvoorbeeld in de eikenhouten haardkast en de wijnkast.

Fathers-House-1785-orig

Fathers-House-1786-orig

Fathers-House-1790-orig

Fathers-House-1791-orig

Een aanbouw met als belangrijkste uitgangspunt “licht”, gerealiseerd door Dankers Design. Een grote, stijlvolle, glazen overkapping zorgt voor een fantastisch lichtinval. Ook in de koude wintermaanden waan je je buiten, terwijl je heerlijk warm binnen onder je fleece dekentje kruipt. Een prachtige plek om de sterrenhemel te bekijken, maar ook met heftig onweer en bliksem zit je op de eerste rang.

Aanbouw-serre-moderne-woning-1824-orig

Aanbouw-serre-moderne-woning-1826-orig

Heb jij een andere favoriet? We vinden het veel leuker om jouw favorieten hier neer te zetten in plaats van die van ons. Mail ons waarom jij een bepaald project als favoriet hebt en wie weet publiceren we deze volgende week! Mailen kan naar Lissy@walhalla.com

 

 


Geschreven door: Lissy

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis