Dé tuin van 2014

Delen


Lees meer in de categorie

Vakmensen

Meer inspiratie

bekroningbuitengroennieuwsprijsTuintuin van het jaarwinnaarzwembad

19 mei 2014

We zijn onwijs trots: Eén van de tuinen die op Walhalla te zien is heeft de prijs Tuin van het jaar 2014 gewonnen. Lees hier het bijzondere verhaal over deze tuin, en kijk mee naar de foto’s. 

De Rooy Hoveniers won deze prijs met een klassieke stadstuin in Woudrichem. Ben de Rooy vertelt: ‘Wat deze tuin bijzonder maakt is dat bijna alle elementen door ons speciaal ontworpen zijn voor de tuin. Het tuinhek, de meubels, maar ook een klein gebouwtje met een houtstookplaats en houtopslag waar ook een hondenhok in is gebouwd. Precies volgens de wensen van de opdrachtgever.’

tuin van het jaar opslag

De tuin heeft een strakke rechte bomenhaag, die zo is gesnoeid dat de kerk waar de tuin op uitkijkt extra opvalt, terwijl de minder mooie elementen achter de tuin aan het oog ontrokken worden.

kerk tuin van het jaar

Een ander eigentijds element van deze tuin is de bomenrij die rechthoekig is gesnoeid, waardoor een soort laan ontstaat. De tuin is onderhoudsarm, de hoveniers komen elke drie weken om het onderhoud uit te voeren.

En alsof het nog niet genoeg is: De Rooy heeft in 2012 al de derde prijs van Tuin van het jaar 2012, met deze spa-achtige tuin, met een grote zithoek en een zwembad.

relax tuin

Nieuwsgierig geworden? Op Walhalla.com/inspiratie vind je nog veel meer tuinen, interieurs en huizen.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis