Veilig wonen: 6 stijlvolle tips

Delen


Lees meer in de categorie

Tips van experts

Meer inspiratie

brandpreventiehovenierinbraakpreventiesnoeientipsTuinveiligveiligheidwonen

4 dec 2014

Veilig wonen is niet echt een gezellig onderwerp, maar wel belangrijk. Het liefst combineren we veilig met stijlvol: in dit artikel 6 ideeën die veiligheid en stijl combineren. 

1. Tuinverlichting

Goede verlichting rond je huis is een goede manier om inbrekers af te schrikken. Vooral op verlichting die vanzelf aangaat als er beweging gedetecteerd wordt zijn inbrekers niet dol. De politie adviseert om elke buitendeur van je woning (dus ook een schuifpui of garagedeur) te verlichten.

chick a dee veilig wonen

2. Chick-a-dee rookmelder

De Chick-a-dee rookmelder heeft de vorm van een vogeltje, zoals dat vroeger werd gebruikt in de mijnen. Als het vogeltje doodging, wisten de mijnwerkers dat er niet genoeg zuurstof in de lucht zat, en dat ze dus snel naar buiten moesten. Deze rookmelder is ontworpen door Louise van der Veld, en won een designwedstrijd voor rookmelders. Ook leuk om als kadootje weg te geven!

3. Snoei bomen en struiken

Grote bomen en struiken die het zicht op de voor- of achterdeur van je huis belemmeren verhogen de kans op inbraak. Snoei dus op tijd de begroeiing van je tuin, of vraag je buren of de gemeente te snoeien als het niet je eigen bomen zijn. Je kan trouwens ook via Walhalla.com een hovenier vinden bij jou in de buurt, als je geen tijd hebt om te snoeien.

SONY DSC

4. Handgemaakt traphekje

Het traphekje op de foto hierboven is op maat gemaakt door kunstenaar Gert Bakker. Bakker maakt meubels en beelden van ijzer en staal. Hij schrijft zelf over zijn werk: ‘Het creëren van zachte, elegante vormen in hard, industrieel materiaal vormt een spannende uitdaging die resulteert in een sterk contrast. Het materiaal heeft van zichzelf een bepaalde robuustheid, maar doordat het tegelijkertijd relatief dun is blijft het beeld transparant en licht. Als een tekening in de ruimte.’

 5. Borrel met de buren

Een bijzondere veiligheidstip, maar wel belangrijk: wanneer je goed contact hebt met je buren kan je elkaars huis een beetje in de gaten houden. Zie je iets bijzonders, stuur dan de buren even een appje om te kijken of alles in orde is. Sommige buurten hebben zelfs een WhatsAppgroep om verdachte situaties te melden. Ken je je buren niet, dan is het tijd om eens kennis te maken en nummers uit te wisselen.

safe t brandblusser

6. Safe-t brandblusser

Ben je een échte designfreak, kijk dan eens naar de Safe-T brandblusser. Niet erg praktisch, want de blusser voldoet niet aan de regelgeving (een brandblusser moet rood zijn en duidelijke zichtbare instructies bevatten), maar de designpolitie zal deze blusser zeker goedkeuren. Koperkleurig, met een zwart logo.

 

Foto: Bob Manders


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis