Voorbeeldtuinen: 5 kleine stadstuinen

Delen


Lees meer in de categorie

Inspiratie

Meer inspiratie

groenhovenierstadstuinTuinvoorbeeldtuinen

18 nov 2014

In de stad is de ruimte beperkt: er is geen plek voor grote fruitbomen of grasvelden. Toch valt er van een stadtuin heel veel te maken, juist omdat de tuin kleiner is, is het makkelijker om er een gezellige en intieme tuin van te maken. In dit artikel 5 voorbeeldtuinen met weinig oppervlak, en de meesten hebben ook maar weinig onderhoud nodig.  

voorbeeldtuin geel

1. Gele tuin

Deze tuin door Sfeertuinen heeft een duidelijk thema: geel. Ook in de beplanting is zo veel mogelijk voor geel gekozen. Wist je dat je via Tuinieren.nl beplantingsplannen in verschillende kleuren kan downloaden? Handig als je zelf ook een kleurthema voor je tuin wil.

stadstuin met vijver

2. Stadstuin met vijver

Deze stadstuin van RAW architectuurstudio heeft alles: een vijver, zelfs een waterval en beplanting die in alle seizoenen bloeit. Deze tuin is klein maar heeft veel verschillende onderdelen en veel variatie.

klimop voorbeeldtuin stadstuin

3. Klimop

Is het een tuin of is het een terras? Op de foto hierboven zien we in ieder geval volop groen. Er is veel hout gebruikt, en rond het dak is een brede rand met klimop. Wat je op de foto minder goed ziet is dat ook de rechter muur helemaal begroeid is. Verder zijn er planten in potten gebruikt, deze tuin is extreem onderhoudsarm maar toch groen en gezellig.

grachtenpand voorbeeldtuin

4. Tuin over drie verdiepingen

Ook deze tuin heeft veel hout, wit en groen. De planten staan in potten of in uitsparingen in het terras, waardoor de oppervlakte van het groen dat onderhouden moet worden heel klein is.

stadstuin posters

5. Compact

Deze compacte stadstuin door M Studio heeft heel weinig groen, maar wel veel praktische elementen en decoraties zoals een grote tuintafel en verschillende zitjes. Aan de rand van de tuin is bamboe geplant, en ook één van de tuinposters heeft een bamboe print.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis