Waar moet je op letten bij het ontwerpen van je badkamer?

Delen


Lees meer in de categorie

Verbouwen

Meer inspiratie

badkamerlichtplan

11 jun 2015

Als je je badkamer gaat verbouwen zijn er veel dingen om rekening mee te houden. In dit artikel geven we een overzicht van 5 dingen waar je op moet letten bij het ontwerpen van je badkamer. 

badkamer ontwerpen

Bespaar ruimte met inbouwkasten

Een vrijstaand bad zoals op de foto boven dit artikel is prachtig, maar neemt veel ruimte in. Deze ruimte zul je ergens anders moeten besparen. Bijvoorbeeld door kasten op maat te laten maken: onder je wastafels of in een hoek die je verder niet gebruikt. Op de foto hierboven is elke centimeter benut. Doordat de kastjes helemaal doorlopen tot de randen is er veel meer bergruimte dan met een losse kast.

Watervilla-Loosdrecht-1869-slider

Als een vrijstaand bad niet haalbaar is kan je ook kiezen voor een half vrijstaand bad met ronde zijkanten, zoals in deze watervilla van BO6 Architecten.

Badkamer slaapkamer ineen

Slaapkamer en badkamer ineen

Je ziet het steeds vaker: een slaapkamer die doorloopt in de badkamer. Heel prettig, omdat je half slapend vanuit je bed onder de douche kan stappen, maar ook ruimtebesparend. Op de foto hierboven zie je een slaapkamer waar het badgedeelte achter het bed is geplaatst. Het bed en de badkamer worden van elkaar gescheiden door een kastenwand. Dit interieur is ontworpen door interieurarchitect Annelies Schellekens.

Nieuwbouwhuis-en-atelier-1705-slider

Niet vergeten: het lichtplan

Juist in de badkamer is het belangrijk om een goed lichtplan te hebben. Je heb verschillende soorten licht nodig: helder licht voor als je ’s ochtends voor de spiegel staat, en gedimd sfeervol licht wanneer je in bad zit of als je bijna gaat slapen. We schreven al eerder een blogpost over het maken van een lichtplan, en op het blog Interieurdesigner.be vind je uitgebreide tips over licht in de badkamer. Tip van blogger Bram de Vos van Interieurdesigner.be: let er bij het kiezen van armaturen op dat de lampen op sommige plekken waterbestendig moeten zijn!

Glazen wand badkamer inrichten

Glazen wanden

Een glazen wand zorgt ervoor dat de badkamer groter lijkt. In deze badkamer van Binnenvorm loopt de glazen wand vanaf de vloer, met een deur zonder handvat. Deze badkamer heeft geen losse meubels, alles is op maat gemaakt en ingebouwd. Hierdoor is de badkamer ruim en makkelijk schoon te maken.

We hebben nog veel meer foto’s van bijzondere badkamers: kijk op Walhalla.com/inspiratie of volg ons op Pinterest.

 


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis