Wat doet een hoveniersbedrijf?

Delen


Lees meer in de categorie

Vakmensen

Meer inspiratie

buitengroenhovenierhoveniersbedrijflandelijkonderhoudTuin

12 aug 2014

Een hoveniersbedrijf helpt particulieren en bedrijven met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van hun tuin. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden en voordelen van een hoveniersbedrijf. 

Hoveniersbedrijf of tuinman

Een tuinman is vaak gespecialiseerd het onderhoud van een tuin: gras maaien, snoeien en onkruid wieden. De taken van een hoveniersbedrijf zijn veel uitgebreider. Het begint al bij het ontwerp van de tuin, daarnaast kan een hoveniersbedrijf ook de aanleg en het onderhoud voor zijn rekening nemen. Een hoveniersbedrijf heeft voor ontwerp, aanleg en onderhoud vaak verschillende specialisten in dienst.

tuin hoveniersbedrijf

Ontwerp

Een hovenier weet precies welke planten en bomen geschikt zijn voor verschillende plekken in jouw tuin. Ook wordt er rekening gehouden met de bloeiperioden van de planten, zodat je in elk seizoen een groene tuin hebt. Door met een vakman samen te werken voorkom je dat je planten neerzet die moeilijk te onderhouden zijn of die niet op de juiste plaats staan. Een hovenier houdt in zijn ontwerp rekening met de tijd die je aan onderhoud wilt besteden. Ook kan een hoveniersbedrijf adviseren welke vakmensen je kan benaderen wanneer je bijvoorbeeld en vijver of bestrating in je tuin wilt. De tuin op de foto hierboven is van Hoveniersbedrijf Harry Esselink.

tuin bloemen

Onderhoud

Gras maaien kan iedereen, maar er zijn veel taken in de tuin vakwerk vereisen. Denk hierbij aan het snoeien van bomen en struiken, hiervoor is het van belang dat het op  het juiste moment en op de juiste manier gebeurt. Een hovenier heeft ervaring met onderhoudswerkzaamheden in de tuin, en werkt daardoor snel en efficiënt. De schuine heg op de foto hierboven (van Groengroep Hoveniers) is een voorbeeld van een tuinelement dat wat meer onderhoud vereist: sommige mensen vinden het een leuke uitdaging om zo’n heg zelf te onderhouden, anderen laten het liever aan een vakman over.

Op Walhalla.com vind je foto’s van de mooiste tuinen, je ziet steeds aan de linkerkant welk hoveniersbedrijf de tuin onderhoudt. 

De tuin op de foto bovenaan dit artikel is van De Rooy Hoveniers.


Geschreven door: Evelien Bruins

Tips voor het blog? Mail naar evelien@walhalla.com.

Volg walhalla.com

Altijd inspiratie voor het bouwen en verbouwen van je eigen droomhuis